Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ θα «υποδεχτεί θερμά» τη Φινλανδία

Το ΝΑΤΟ θα «υποδεχτεί θερμά» τη Φινλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Παρασκευή ότι η συμμαχία των 30 μελών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα «υποδεχτεί θερμά» τη Φινλανδία εάν η σκανδιναβική χώρα υποβάλει αίτηση για ένταξη υπό τη σκιά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα, η οποία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, θα ξεκαθαρίσει σύντομα τα επόμενα βήματά της σχετικά με την πιθανότητα να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι η Φινλανδική υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ έφτασε σε υψηλό επίπεδο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο CNBC την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ είπε ότι η κίνηση της Φινλανδίας να εξετάσει την ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ήταν «άμεσο αποτέλεσμα» της εισβολής της Ρωσίας στη γείτονά της στις 24 Φεβρουαρίου.

«Το μήνυμα από το ΝΑΤΟ και από εμένα είναι ότι εναπόκειται στη Φινλανδία να αποφασίσει», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Θα σεβαστούμε την απόφαση ανεξάρτητα από το συμπέρασμα, αλλά εάν η Φινλανδία αποφασίσει να υποβάλει αίτηση για ένταξη, είμαι βέβαιος ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα τους καλωσορίσουν θερμά — και μπορούμε πολύ γρήγορα να πάρουμε την απόφαση να τους έχουμε ως μέλος της συμμάχους», πρόσθεσε.

Η Σουηδία έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή να επανεξετάσει την πολιτική της αδέσμευσης, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί μια απότομη άνοδο στην υποστήριξη για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μια σειρά δημοσκοπήσεων στη Σουηδία που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές Μαρτίου δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί πλέον τάσσονται υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr