Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κατάσταση στη Σανγκάη σε «κρίσιμο σημείο»

Η κατάσταση στη Σανγκάη σε «κρίσιμο σημείο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Σανγκάης προέτρεψε τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης να βεβαιωθούν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να λάβουν ενισχυτικές δόσεις μόλις αρθεί το lockdown της πόλης.

Μόνο το 62% των κατοίκων ηλικίας 60 ετών και άνω είχαν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου έως τις 15 Απριλίου, δήλωσε ο Γου Τζινγκλέι, διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σανγκάης, σε ενημέρωση την Κυριακή. Από αυτούς, το 38% έλαβε την ενισχυτική δόση.

Η Σανγκάη έχει γίνει το επίκεντρο του μεγαλύτερου ξεσπάσματος της νόσου που έχει καταγραφεί στην Κίνα αφότου ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Βουχάν και έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 μολύνσεις με Covid από τις αρχές Μαρτίου που άρχισε η αναζωπύρωση.

Οι Αρχές της πόλης κατέγραψαν 24.820 τοπικές μολύνσεις Covid-19 για το Σάββατο, 21.582 από αυτές ασυμπτωματικές.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι «αρκετά υψηλός», η αναλογία των λοιμώξεων που ανιχνεύονται μεταξύ των δυνητικά επικίνδυνων ατόμων έχει μειωθεί, είπε ο Γου.

Παράλληλα, η Σανγκάη έχει θέσει ως στόχο να σταματήσει μέχρι την Τετάρτη τη μετάδοση του Covid-19 έξω από τις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, δήλωσαν δύο πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, κάτι που θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς του lockdown και να αρχίσει να επιστρέφει στην ομαλότητα.

Ο στόχος απαιτεί από τους αξιωματούχους να επιταχύνουν τα διαγνωστικά τεστ και τη μεταφορά των κρουσμάτων στα κέντρα καραντίνας, σύμφωνα με ομιλία το Σάββατο τοπικού αξιωματούχου του Κομμουνιστικού Κόμματος, αντίγραφο της οποίας είδε το Reuters.

Ο νέος στόχος της Σανγκάης για «μηδενικά κρούσματα Covid στο επίπεδο της κοινότητας» μέχρι τις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες στα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και σε οργανισμούς όπως σχολεία, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν διότι η πληροφορία δεν έχει κοινοποιηθεί.

Ο κινεζικός ορισμός των μηδενικών κρουσμάτων Covid στο επίπεδο της κοινότητας σημαίνει πως δεν εμφανίζονται νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Χθεσινή ομιλία του γραμματέα του κόμματος στην περιφέρεια Μπαοσάν της Σανγκάης, Τσεν Τζίε, περιέγραψε το νέο στόχο ως διαταγή που ήρθε επειδή η κατάσταση της πόλης έφθασε σε «κρίσιμο σημείο», με την ανησυχία του κόσμου να αυξάνεται και τις πιέσεις στον εφοδιασμό με τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Νέες ανακαλύψεις για το ανθρώπινο είδος των Ντενίσοβαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr