Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φασίστες τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην ουκρανική Βουλή (φωτο + βίντεο)

Φασίστες τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην ουκρανική Βουλή (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μερικές χιλιάδες φασίστες συγκρούστηκαν με την αστυνομία σήμερα έξω από τη Βουλή στην Ουκρανία την οποία έπληξαν με πέτρες, καπνογόνα, αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες και βολίδες αεροβόλων.

Ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters είδε τους κυρίως νεαρούς διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και αλυσίδες, να συγκεντρώνονται έξω από την κεντρική είσοδο της Βουλής και κατόπιν να αρχίζουν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το κτίριο.

oukrania_epeisodia

Τα μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου, τα οποία μόλις είχαν εγκρίνει νόμους για την αντιμετώπιση της διαφθοράς αλλά και τον διορισμό του νέου υπουργού Άμυνας, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου ενόψει των πρόωρων εκλογών της 26ης Οκτωβρίου, διέκοψαν τις εργασίες του σώματος εξαιτίας των επεισοδίων.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν καταψηφίστηκε νομοσχέδιο που θα αναγνώριζε τους Ουκρανούς φασίστες που πολέμησαν κατά των Σοβιετικών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως βετεράνους πολέμου, καθιστώντας τους έτσι δικαιούχους του σχετικού επιδόματος. Ωστόσο από την πλευρά των διαδηλωτών δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα, με πολλούς από αυτούς καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους να αρνούνται να δηλώσουν από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται.

Νωρίτερα σήμερα το ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα είχε κάνει μια συγκέντρωση κοντά στο κοινοβούλιο καλώντας τους βουλευτές να χορηγήσουν ειδική αναγνώριση και επιδόματα στα μέλη μιας εθνικιστικής οργάνωσης, του Ουκρανικού Ανταρτικού Στρατού (UPA), που πολέμησε εναντίον των Ναζί και εναντίον των Σοβιετικών.

«Πρόκειται για μια πρόκληση με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», τόνισε ο Ζόριαν Σκίριακ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικές σχολιάζουν ότι η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους φασίστες του Δεξιού Τομέα για να αναγκάσει τη Δύση να προχωρήσει σε οικονομική ενίσχυση της χώρας.

Τα περισσότερα από τα παράθυρα στον πρώτο όροφο έσπασαν από τα αντικείμενα αλλά και από τις βολίδες των αεροβόλων που είχαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο του Reuters.

Πάντως τόσο το Σβόμποντα όσο και ο Δεξιός Τομέας αρνήθηκαν ότι στις ταραχές έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο μετείχαν μέλη τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr