Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ματωμένη κηδεία από βομβαρδισμό νεοναζί στη Μαριούπολη (βίντεο)

Ματωμένη κηδεία από βομβαρδισμό νεοναζί στη Μαριούπολη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νεοναζί, υποστηρικτές του Κιέβου το μεσημέρι βομβάρδισαν τις παρυφές του χωριού Сартана στην περιοχή της Μαριούπολης, την ώρα που κάτοικοι πήγαιναν σε κηδεία.

Στο σημείο είναι γνωστό ότι παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του τάγματος Αζόφ, του πιο σκληρού νεοναζιστικού τάγματος μισθοφόρων που δρα στην ουκρανική επικράτεια. Ωστόσο, ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση Ποροσένκο, κάνουν λόγο για αυτονομιστικά πυρά, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Αποτέλεσμα είναι, όπως αναφέρει το ουκρανικό podrobnosti, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης να σκοτωθούν επτά άτομα, ενώ ακόμα δέκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Την είδηση επιβεβαιώνει και η ρωσική Pravda.

Σύμφωνα με ντόπιους, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Μαριούπολη και συγκεκριμένα στο χωριό Talakovka συνεχίζονται μέχρι και τώρα να ακούγονται κανονιοβολισμοί.

Την είδηση επιβεβαιώνει το χθεσινό ρεπορτάζ που ακολουθεί, σύμφωνα με το οποίο μετά από πέντε ημέρες ηρεμίας, από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει και πάλι να ακούγονται ομοβροντίες σε όλη την περιοχή γύρω από τη Μαριούπολη.

Όπως φαίνεται, οι νεοναζί του Κιέβου μόνο τυχαία δεν επέλεξαν να ανοίξουν και πάλι πυρ εναντίον των περιοχών των αυτονομιστών, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχοντας αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία οδεύει για τη Σύνοδο των G20, στην οποία θα τεθεί και το ουκρανικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr