Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία επιδιώκει να προσαρτήσει την παραμεθόρια «ζώνη» στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία επιδιώκει να προσαρτήσει την παραμεθόρια «ζώνη» στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Κυριακή, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της Βόρειας Δημοκρατικής Ταξιαρχίας δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να προσαρτήσει τη συνοριακή λωρίδα (μοβ χρώμα) μέσω της πρόσφατης στρατιωτικής κλιμάκωσης στις συνοριακές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Η Δημοκρατική Βόρεια Ταξιαρχία είναι μέρος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και τα περισσότερα μέλη της προέρχονται από την πόλη Ιντλίμπ και την ύπαιθρό της στη βορειοδυτική Συρία.

Η πρόσφατη τουρκική στρατιωτική κλιμάκωση σε περιοχές της βόρειας Συρίας στοχεύει στην κατάληψη της συνοριακής λωρίδας, προκαλώντας έτσι δημογραφική αλλαγή και μετατόπιση πληθυσμού, δήλωσε στο North Press ο Μαχμούντ Χαμπίμπ, επίσημος εκπρόσωπος της Βόρειας Δημοκρατικής Ταξιαρχίας.

Στις 22 Απριλίου, ένας κάτοικος τραυματίστηκε και υπέστησαν ζημιές καταστήματα, ως αποτέλεσμα των τουρκικών βομβαρδισμών στο κέντρο της πόλης Κομπάνι.

Η πόλη γνώρισε στιγμές πανικού μεταξύ των κατοίκων, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών τουλάχιστον τεσσάρων σημείων της.

Με τις τουρκικές εκλογές να πλησιάζουν και την ανησυχία του κόσμου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Τουρκία επιδιώκει να προσαρτήσει αυτή τη συνοριακή λωρίδα, βάθους 35 χιλιομέτρων, με βομβαρδισμούς και εκτοπισμούς, για να αδειάσει την περιοχή από τους κατοίκους της και να δημιουργηθεί ένας διάδρομος χωρίς Κούρδους και Ασσυρίους, μόνο με Άραβες και Τουρκμένους, πρόσθεσε ο Χαμπίμπ.

Σύμφωνα με τον Χαμπίμπ, «η Τουρκία κυβερνάται με εθνικιστικές θρησκευτικές νοοτροπίες και αρνείται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μειονότητες.

»Δεν θέλει να έχει ένα επιτυχημένο κράτος στα σύνορά της, όπως το έργο της Αυτόνομης Διοίκησης ΒορειοΑνατολικής Συρίας, και ως εκ τούτου φοβάται ότι αυτή η εμπειρία θα επεκταθεί στην Τουρκία, γεγονός που θα αυξήσει το βάρος της κυβέρνησης στον έλεγχο της κατάστασης εσωτερικής ασφάλειας».

«Η Τουρκία έχει αρχίσει να συντονίζεται με την κυβέρνηση της Δαμασκού από την αρχή του επαναστατικού κινήματος στη Συρία και αυτά τα κοινά συμφέροντα δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι πρόσφατα.

»Ακόμη και αυτοί δεν είχαν άμεσες συναντήσεις, αλλά αυτό που συνέβη στο έδαφος δείχνει την πραγματικότητα της συμβατότητας μεταξύ αυτού που κάνει η Δαμασκός και των στόχων και των φιλοδοξιών της Τουρκίας», είπε.

«Η αποχώρηση των παρατάξεων της [ισλαμιστικής] αντιπολίτευσης από την Ανατολική Γούτα, τη Χομς, τη Χάμα και τη νότια ύπαιθρο της Ιντλίμπ ήταν όλα σε συμφωνία με την Τουρκία και τη Ρωσία και την κυβέρνηση της Δαμασκού.

»Η δημογραφική αλλαγή στη βόρεια Συρία γίνεται μπροστά στα μάτια της Δαμασκού χωρίς να εκφράζεται καμία αντίρρηση», είπε ο Χαμπίμπ.

«Το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι η κυβέρνηση της Δαμασκού να επιτρέψει στην Τουρκία να καταλάβει τη συνοριακή λωρίδα της βόρειας Συρίας με αντάλλαγμα η κυβέρνηση της Δαμασκού να παραμείνει στην εξουσία.

»Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να χτυπήσει αυτή τη λωρίδα για να επιτύχει τα συμφέροντά της καταλαμβάνοντας την περιοχή», σύμφωνα με τον Χαμπίμπ.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος πιστεύει ότι «αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους και τις παραβιάσεις της ασφάλειας από την κυβέρνηση της Δαμασκού, καθώς έχουν τα κοινά συμφέροντα να χτυπήσουν τις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr