Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νέο ρωσικό σχέδιο στην ανατολική Ουκρανία

Το νέο ρωσικό σχέδιο στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην ανατολική Ουκρανία στρέφονται προς ένα πιο «υγιές» σχέδιο επιχειρησιακής δράσης, τουλάχιστον κατά μήκος της γραμμής από το Ιζιούμ έως το Ρουμπίζνε, σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου για την Μελέτη του Πολέμου.

Εξηγώντας το νέο ρωσικό σχεδιασμό, οι αναλυτές αναφέρουν πως τα ρωσικά στρατεύματα ασκούν πίεση σε πολλούς -περίπου- παράλληλους δρόμους σε απόσταση που μπορεί ο ένας να υποστηρίξει τον άλλο, κάτι που τους επιτρέπει να φέρουν περισσότερη μαχητική ισχύ από ό,τι υποστήριζε η προηγούμενη πρακτική τους.

Τα ρωσικά στρατεύματα σε αυτή τη γραμμή σημειώνουν μεγαλύτερη πρόοδο από οποιαδήποτε άλλη ρωσική προέλαση σε αυτή τη φάση του πολέμου.

Η δράση τους αφορά στην άσκηση πίεσης από το Ιζιούμ νοτιοδυτικά προς το Μπαρβένκοβο και νοτιοανατολικά προς το Σλαβιάνσκ.

Σπρώχνουν επίσης αρκετές στήλες δυτικά και νότια του Ρουμπίζνε, πιθανότατα σκοπεύοντας να το περικυκλώσουν και να ολοκληρώσουν την κατάληψή του.

Οι ρωσικές δυνάμεις στον άξονα του Ιζιούμ πιθανότατα ωφελούνται από την απουσία προετοιμασμένων ουκρανικών αμυντικών θέσεων έναντι επιθέσεων από την κατεύθυνση της πόλης Χάρκοβο προς το Ντονμπάς.

Η Ουκρανία έχει προετοιμαστεί να υπερασπιστεί τη γραμμή επαφής με το κατεχόμενο από τη Ρωσία κομμάτι του Ντονμπάς από το 2014 και τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να δυσκολεύονται να διεισδύσουν σε αυτές τις προετοιμασμένες άμυνες – όπως φαίνεται από τις επανειλημμένες ρωσικές προσπάθειες να καταλάβουν την Αβντιβκά, ακριβώς βόρεια της πόλης Ντονέτσκ, ή να προχωρήσουν μέσω της Ποπάσνα, λίγο πιο πέρα ​​από την αρχική γραμμή επαφής.

Η ρωσική πρόοδος στον συγκεκριμένο άξονα εξελίσσεται μεθοδικά αλλά όχι ραγδαία, αναφέρουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσο μακριά θα μπορέσουν να φτάσουν οι δυνάμεις στην περιοχή ή αν θα μπορέσουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε μεγάλους αριθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας σε Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν υπάρχει μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία

Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος αποκαλύπτει πώς χειραγωγούσε τους στόχους της

Πούτιν: Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε όλη την Ουκρανία

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ΔΕΝ πρόκειται να παραχωρήσει μονομερώς Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να ξεχάσουμε το γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο υπήρξαμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr