Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: «Κατάπαυση του πυρός στο Άζοφσταλ για να απομακρυνθούν άμαχοι»

Ρωσία: «Κατάπαυση του πυρός στο Άζοφσταλ για να απομακρυνθούν άμαχοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι οι δυνάμεις της θα τηρήσουν κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Άζοφσταλ στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης και θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο για τρεις ημέρες από σήμερα, Πέμπτη, ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από τις 08.00 έως τις 18.00 ώρα Μόσχας στις 5, 6 και 7 Μαΐου από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου χαλυβουργίας Άζοφσταλ προκειμένου ν’ απομακρυνθούν άμαχοι» δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Τετάρτη τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να βοηθήσει να «σωθούν» οι τραυματίες που βρίσκονται στον χώρο της χαλυβουργίας, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Η ζωή των ανθρώπων που παραμένουν εκεί κάτω κινδυνεύει.

»Ζητούμε τη βοήθειά σας για να τους σώσουμε», δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανού προέδρου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γκουτέρες.

Σύμφωνα με το Κίεβο, εκατοντάδες στρατιώτες και άμαχοι, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, βρίσκονται στις υπόγειες στοές των εγκαταστάσεων αυτών.

Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο ανέφερε πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30»

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, βαρύ πυροβολικό, άρματα μάχης αεροπορία» καθώς και πλοία που προσέγγισαν τις ακτές εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση, κάτι που η Μόσχα διέψευδε.

«Οι άντρες μας είναι γενναίοι και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο», είπε εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας Αζοφστάλ «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr