Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όπως και στην Κύπρο η Τουρκία με εποικισμούς αλλοιώνει δημογραφικά τη βόρεια Συρία

Όπως και στην Κύπρο η Τουρκία με εποικισμούς αλλοιώνει δημογραφικά τη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, εκτοπισμένοι από την πόλη Ρας αλ Αΐν της βόρειας Συρίας, που κατέχεται παράνομα από τον τουρκικό στρατό και έχουν καταφύγει στο στρατόπεδο Τελ Αλ Σαμέν (φωτογραφία) βόρεια της Ράκα, στη βόρεια Συρία, καταδίκασαν την πολιτική της δημογραφικής αλλοίωσης που πραγματοποιεί η Τουρκία στο παράνομα κατεχόμενο συριακό έδαφος και τη διεθνή σιωπή.

Η έντονη διαμαρτυρία των εκτοπισμένων ήρθε ως απάντηση στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με το τουρκικό σχέδιο επιστροφής Σύρων προσφύγων και επανεγκατάστασής τους σε συριακές περιοχές που δεν αποτελούν εστίες τους και ελέγχονται από την Τουρκία.

Στις 3 Μαΐου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε:

«Ετοιμάζουμε ένα νέο σχέδιο για την εθελοντική επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύρων αδελφών που βρίσκονται στη χώρα μας ως φιλοξενούμενοι».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια τελετής για την κατασκευή νέων κατοικιών για Σύρους πρόσφυγες στην κατεχόμενη από Τούρκους και τζιχαντιστές Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ο Ερντογάν είπε:

«Περίπου 500.000 Σύροι επέστρεψαν σε ασφαλείς [κατεχόμενες] περιοχές [στη βόρεια Συρία] από την Τουρκία (…) από το 2016».

Οι εκτοπισμένοι προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους ότι η Τουρκία ακολουθεί πολιτική δημογραφικής αλλοίωσης και της ενίσχυσης του εποικισμού στο συριακό έδαφος.

Καταδικάζουν επίσης τα σχόλια που έγιναν από Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με την επέκταση των εποικισμών που ξεκίνησε η Τουρκία στα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Συρία.

Καλούν επίσης τη διεθνή κοινότητα «να εγγυηθεί την ασφαλή επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στις εστίες τους τους από τις οποίες αναγκαστικά εκτοπίστηκαν λόγω της τουρκικής επιθετικότητας».

Με το πρόσχημα της διατήρησης της εθνικής ασφάλειας έναντι των τρομοκρατών, η Τουρκία εξαπέλυσε δύο ξεχωριστές στρατιωτικές επιχειρήσεις μία στο Αφρίν το 2018 με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» και μια άλλη στη Ρας αλ Αΐν και στην Τελ Αμπιάντ το 2019 με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης».

Ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας, εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιοι, κυρίως Κούρδοι, εκτοπίστηκαν με τους περισσότερους από αυτούς να μένουν τώρα σε καταυλισμούς εκτοπισμένων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr