Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν στέλνει μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη με 200 ευρώ μισθό

Ο Ερντογάν στέλνει μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη με 200 ευρώ μισθό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αποκάλυψε τη Δευτέρα προετοιμασίες στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, για την αποστολή στη Λιβύη 75 παραστρατιωτικών μισθοφόρων ισλαμιστών του φιλοτουρκικού Εθνικού Συριακού Στρατού (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), ενός ένοπλου συνασπισμού Συρο-Τουρκμένων και ισλαμιστών της Συρίας που μισθοδοτείται και υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Οι φιλότουρκοι μισθοφόροι θα εγκαταλείψουν τη Συρία για να μεταβούν στην Τουρκία στα τέλη της εβδομάδας.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε βάσεις στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, για να αντικαταστήσουν 50 φιλότουρκους μισθοφόρους που θα επιστρέψουν στη Συρία, σύμφωνα με το SOHR.

Οι φιλότουρκοι Σύροι μισθοφόροι θα λάβουν μόνο 200 δολάρια μηνιαίο μισθό. Τζάμπα στρατιωτάκια του Ερντογάν.

Οι μισθοί τους τις προηγούμενες περιόδους κυμαίνονταν στα 500 και 700 δολάρια.

Είχαν φτάσει έως και 2.500 δολάρια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λιβύη, σύμφωνα με το SOHR.

Αυτή τη στιγμή στη Λιβύη παραμένουν σχεδόν 7.000 ισλαμιστές μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία, σύμφωνα με το SHOR.

Το SOHR επεσήμανε ότι οι μισθοφόροι ανήκουν στις φατρίες της Ταξιαρχίας Αλ Μουτασίμ, της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ, της Σουκούρ αλ Σαμάλ, της Αλ Χαμζάτ, της Σουλεϊμάν Σαχ και της Ταξιαρχίας Σαρμακάνδης.

Οι οπλαρχηγοί των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ένοπλων οργανώσεων της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης αρνήθηκαν αρχικά τη μεταφορά αριθμού ανδρών τους στη Λιβύη.

Ωστόσο, αργότερα δικαιολόγησαν τη συμμετοχή τους, δεδομένου ότι οι κρίσεις σε πολλές αραβικές χώρες είναι η σύγκρουση μεταξύ δύο παρατάξεων, εκ των οποίων η μία υποστηρίζει τις εξεγέρσεις της ισλαμιστικής «Αραβικής Άνοιξης», υπό την ηγεσία της Τουρκίας, και η άλλη τις κοσμικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ένας σε σύγχυση κουτοπόνηρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Λιβάνου για να «χαλάσει» την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο

Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης

Χαλέπι: Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της Δαμασκού – Ο ρόλος της Τουρκίας

Συνελήφθη στη Συρία εξέχων Αμερικανός ισλαμιστής δημοσιογράφος

Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους – Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr