Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι της ρωσικής Βάγκνερ κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν αμάχους κοντά στο Κίεβο

Μισθοφόροι της ρωσικής Βάγκνερ κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν αμάχους κοντά στο Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ρωσική μισθοφορική δύναμη Wagner κατηγορείται για τη δολοφονία πολιτών κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Δύο φερόμενοι ως μισθοφόροι της ομάδας Wagner από τη Λευκορωσία κατηγορούνται για τη δολοφονία αμάχων κοντά στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αυτό τους καθιστά τους πρώτους διεθνείς μισθοφόρους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί εισαγγελείς έδωσαν αργά την Τρίτη στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες οκτώ ανδρών που καταζητούνται για φερόμενα εγκλήματα πολέμου – συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών και βασανιστηρίων – στο χωριό Μοτίζιν.

Αρκετοί πιστεύεται ότι έχουν πολεμήσει στη Συρία, σημειώνει ο Guardian.

Λένε ότι πέντε είναι Ρώσοι στρατιώτες, ένας είναι Ρώσος μισθοφόρος της ομάδας Wagner και οι δύο τελευταίοι είναι μισθοφόροι από τη Λευκορωσία.

Ο Guardian έχει αναφερθεί στο παρελθόν στη φερόμενη εμπλοκή των στρατιωτών που κατονομάστηκαν από τους εισαγγελείς την Τρίτη στα συστηματικά βασανιστήρια και τις δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού, του συζύγου και του γιου της.

Υπήρχαν αναφορές για μαχητές της ομάδας Wagner στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά αυτές είναι οι πρώτες κατηγορίες εναντίον μισθοφόρων που φέρονται να υπηρετούν και οι πρώτοι μη Ρώσοι που κατηγορούνται.

Η δράση της ομάδας Wagner

H ομάδα Wagner ιδρύθηκε το 2014 για να στηρίξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και φέρεται να χρηματοδοτείται από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, έναν ισχυρό επιχειρηματία που συνδέεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει αντιμετωπίσει Δυτικές κυρώσεις.

Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει πληρωμένους μαχητές για την ενίσχυση των δυνάμεών της από την έναρξη του πολέμου.

Εκτιμάται ότι έχει αναπτύξει μεταξύ 10.000 και 20.000 μισθοφόρους από τη Συρία, τη Λιβύη και αλλού, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών της ομάδας Βάγκνερ, στην επίθεσή της στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος τον περασμένο μήνα.

Ποιοι κατηγορούνται

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σαζάνοφ, 51 ετών, γεννημένος στην πόλη Ρετσίτσα της Λευκορωσίας, ήταν ένας από τους περίπου 300 μισθοφόρους της Wagner που συμμετείχαν σε μια επίθεση τον Φεβρουάριο του 2018 στη συριακή επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν την ερευνητική ομάδα ανοικτού κώδικα InformNapalm.

Ένας άλλος άνδρας, ο Αλεξάντερ Αλεξάντροβιτς Στουπνίτσκι, 32 ετών, με καταγωγή από την Όρσα της Λευκορωσίας, ταυτοποιήθηκε ως ο σύνδεσμος της διμοιρίας εφόδου του 1ου λόχου αναγνώρισης και εφόδου της ομάδας Wagner.

Ο τρίτος άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως μέλος της Wagner, ο Σεργκέι Σεγκέεβιτς Σαζόνοφ, 33 ετών, γεννήθηκε στο Καλίνιγκραντ και φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος διοίκησης της ομάδας Wagner.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr