Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν καταρρέει δημοσκοπικά – Στο 27,7% το κόμμα του

Ο Ερντογάν καταρρέει δημοσκοπικά – Στο 27,7% το κόμμα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υποστήριξη για το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας μειώθηκε στο 27,7%, σύμφωνα με έρευνα της τουρκικής εταιρίας δημοσκοπήσεων ORC Research τον Ιούνιο, από το ποσοστό άνω του 42% που συγκέντρωσε το κόμμα στις εκλογές του 2018.

Η έρευνα, η οποία ρώτησε τους συμμετέχοντες «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές αυτήν την Κυριακή;» κατέγραψε μείωση 0,7 ποσοστιαίας μονάδας στη στήριξη του κυβερνώντος ΑΚΡ σε σύγκριση με τον Μάιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν στον λογαριασμό του ORC στο Twitter.

Το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) είδε τη δεύτερη μεγαλύτερη υποστήριξη, σύμφωνα με την έρευνα, με το 23,8% να λέει ότι θα ψηφίσει υπέρ του κοσμικού κόμματος.

Η έρευνα έρχεται καθώς η χώρα αντιμετωπίζει επίσημο πληθωρισμό-ρεκόρ άνω του 70%, μετά την πτώση της τουρκικής λίρας στα τέλη του περασμένου έτους, εν μέσω της απότομης υποχώρησης των αποθεματικών της κεντρικής τράπεζας και της ανορθόδοξης νομισματικής πολιτικής του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που άφησε το νόμισμα όλο και πιο εκτεθειμένο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η χώρα αύξησε την τιμή του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στον πληθωρισμό στη χώρα.

Η οικονομική ύφεση της Τουρκίας απειλεί τον Ερντογάν και το κυβερνών του ΑΚΡ, με πολλές δημοσκοπήσεις να υποδεικνύουν σημαντική διάβρωση της υποστήριξης και για τους δύο.

Περίπου το 20,6% υποστήριξε το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό Καλό Κόμμα (İP), σε μια αύξηση 2,2 ποσοστιαίων μονάδων στους ψηφοφόρους του κόμματος από την έρευνα του ORC τον Μάιο.

Το σοσιαλιστικό φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και ο εταίρος του συνασπισμού AKP, ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) ακολούθησαν το İP, λαμβάνοντας 7,5% και 7,1%, αντίστοιχα, και τα δύο πάνω από το νέο εκλογικό όριο που ορίστηκε στο 7%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr