Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WFP για Επισιτιστική Κρίση: «Η πείνα μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες»

WFP για Επισιτιστική Κρίση: «Η πείνα μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ομάδα των Επτά (G7) πλούσιων χωρών θα πρέπει να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης λιμού που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ στη Γερμανία.

Η τριήμερη σύνοδος κορυφής της G7 αρχίζει αύριο, Κυριακή, στη Βαυαρία, ενώ πρόσφατα ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μια άνευ προηγουμένου κρίση λιμού» καθώς οι τιμές βασικών προϊόντων εκτινάσσονται στα ύψη.

«Η πείνα μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την ειρήνη και την ασφάλεια», δήλωσε ο διευθυντής στη Γερμανία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Μάρτιν Φρικ στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RND, επισημαίνοντας ότι ο τρέχων πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων που ξεπερνά το 25% σε 36 χώρες συνιστά «ωρολογιακή βόμβα».

Ο Φρικ επανέλαβε επίσης ότι το WFP δεν αναμένεται μάλλον να λάβει περισσότερα από τα μισά κονδύλια ύψους 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται φέτος και ότι ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών της G7 κατά την σύνοδό τους στη Γερμανία, μετά την καθιέρωση από την προεδρία της τον Μάιο μιας Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Επισιτιστική Ασφάλεια για την αντιμετώπιση της πείνας.

«Πρέπει να γίνει κοινή αντίληψη ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί με τσιρότα, αλλά ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο Φρικ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr