Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία κατέκτησε ολοκληρωτικά το Σεβεροντονέτσκ – Σχεδόν όλο το Λουχάνσκ υπό κατοχή

Η Ρωσία κατέκτησε ολοκληρωτικά το Σεβεροντονέτσκ – Σχεδόν όλο το Λουχάνσκ υπό κατοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

«Έπεσε» ολοκληρωτικά στα χέρια των Ρώσων, η στρατηγικής σημασίας πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, Σεβεροντονέτσκ, μετά από μήνες βομβαρδισμών και αιματηρών συγκρούσεων, και μόνο το γειτονικό Λισιχάνσκ απομένει για τον πλήρη έλεγχο της επαρχίας Λουχάνσκ.

Το Σεβεροντονέτσκ, το οποίο αριθμούσε 10.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται «υπό πλήρη ρωσική κατοχή», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.

«Οι Ρώσοι διόρισαν διοικητή. Όμως η πόλη είναι τόσο κατεστραμμένη που θα είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση», ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Στρίουκ.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει από την Παρασκευή ότι οι εναπομείναντες στρατιώτες στο Σεβεροντόνετσκ έλαβαν εντολή να αποσυρθούν, καθώς ήταν αδύνατο να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τις θέσεις τους, και για να οργανώσουν καλύτερα την άμυνα της γειτονικής Λισιχάνσκ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, στο Λισιχάνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με αυτονομιστές επιχειρούν να αποκλείσουν την πόλη από τα νότια. Εκπρόσωπος των αυτονομιστών αναφέρει από πλευράς του ότι οι δυνάμεις τους έχουν ήδη εισέλθει στη πόλη, που αποτελεί πλέον το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο στο Λουχάνσκ.

Η επαρχία Λουχάνσκ μαζί με το Ντονέτσκ αποτελούν την περιοχή του Ντονμπάς, βιομηχανική «καρδιά» της Ουκρανίας και υπ’ αριθμόν ένα στόχο της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική επικράτεια δέχεται μπαράζ βομβαρδισμών, με το Κίεβο να αναφέρει πως για πρώτη φορά ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές και από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές από τον λευκορωσικό εναέριο χώρο με στόχο κυρίως τη βόρεια περιφέρεια Τσερνίχιβ.

«Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αεροπορικής επιδρομής στην Ουκρανία απευθείας από το έδαφος της Λευκορωσίας», αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για «πρόκληση της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκειμένου να εμπλέξει περαιτέρω τη Λευκορωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr