ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι ανοίγουν και πάλι τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Τα ανταλλάγματα

Οι Ρώσοι ανοίγουν και πάλι τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Τα ανταλλάγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προς αποκατάσταση οδεύει η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι ροές αναμένεται να επανεκκινήσουν την Πέμπτη μετά το πέρας της προγραμματισμένης συντήρησης.

O αγωγός, ο οποίος αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 30% των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σταμάτησε στις 11 Ιουλίου να μεταφέρει αέριο για δέκα ημέρες για την ετήσια συντήρησή του.

Οι πηγές τόνισαν στο Reuters ότι ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την Πέμπτη αλλά οι ροές θα είναι χαμηλότερες από τη μέγιστη μεταφορική ικανότητα των 160 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου την ημέρα.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Wall Street Journal μετέδωσε, επικαλούμενη τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ότι η Κομισιόν δεν αναμένει την επανεκκίνηση των ροών από τον αγωγό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο Tass– επικαλούμενο το Reuters- μεταδίδει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ξεπαγώσει ορισμένες από τις καταθέσεις ρωσικών τραπεζών προκειμένου να διευκολύνει τις συναλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα νέα μέτρα θα ληφθούν αύριο και θα οδηγήσουν στην αποδέσμευση των «οικονομικών πόρων» των VTB, Sovcombank, Promsvyazbank, Novikombank, Otkritie Bank, Rossiya Bank και VEB.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

Ρωσία-εκλογές: Η «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν οδεύει προς άνετη επικράτηση

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr