Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Την Παρασκευή η υπογραφή της συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας για τις εξαγωγές σιτηρών

Τουρκία: Την Παρασκευή η υπογραφή της συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας για τις εξαγωγές σιτηρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή θα υπογραφεί στην Κωνσταντινούπολη συμφωνία για τη δημιουργία διαδρόμου σιτηρών όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών -από την Ουκρανία- θα υπογραφεί την Παρασκευή στις 4:30 μ.μ. στο παλάτι Dolmabahce σε μια τελετή στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Ρωσίας, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες», αναφέρεται στο κείμενο.

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν απόψε τη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών, η οποία θα υπογραφεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη και προέτρεψαν τη Μόσχα να την εφαρμόσει.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση αυτής της κατ’ αρχήν συμφωνίας, όμως αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να την εφαρμόσει η Ρωσία και να φτάσουν τα ουκρανικά σιτηρά στις παγκόσμιες αγορές», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Εν πρώτοις, δεν θα έπρεπε να βρεθούμε ποτέ σε αυτήν την κατάσταση. Ήταν μια σκόπιμη απόφαση της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως όπλο», πρόσθεσε.

Ο Πράις χαιρέτισε κυρίως τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και η Τουρκία, η οποία έχει συγκρουστεί με τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια στο θέμα της Συρίας και για την αγορά όπλων από τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Με βάση αυτή τη συμφωνία, περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι ουκρανικών σιτηρών θα εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας, κυρίως από το λιμάνι της Οδησσού, ενώ θα διευκολυνθούν και οι εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr