ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eυλογιά των πιθήκων: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως κήρυξε ο ΠΟΥ

Eυλογιά των πιθήκων: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως κήρυξε ο ΠΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευρκινίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός, εκτός της Ευρώπης, όπου είναι αυξημένος.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ διευκρίνισε ότι η επιτροπή των ειδικών δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει και παρέμεινε διχασμένη σχετικά με την αναγκαιότητα κήρυξης του ανώτατου επιπέδου συναγερμού και για τον λόγο αυτόν ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έλαβε την απόφαση.

«Είναι μία έκκληση για ανάληψη δράσης, αλλά δεν είναι η πρώτη», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ προσθέτοντας ότι ελπίζει πως αυτό θα οδηγήσει σε ανάληψη συλλογικής δράσης κατά της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πνευμονική Πανώλη: Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Η «Αγορά» της «Αθανασίας» – Δεν «σπέρνουμε» ζωή, αλλά αγοράζουμε λίγο ακόμη από τον εαυτό μας;

Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιό Έμπολα- Πώς μεταδίδεται – Περιορισμένα τα θεραπευτικά εργαλεία

Εμιράτα (ΗΑΕ): Πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του Χανταϊού, δηλώνουν οι Αρχές

Τι είναι ο χανταϊός που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους σε κρουαζιερόπλοιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr