Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η CIA σκότωσε στην Καμπούλ τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι

Η CIA σκότωσε στην Καμπούλ τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα της CIA στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δεν κατονομάζεται.

Αξιωματούχοι είπαν νωρίτερα πως διεξήχθη πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας εναντίον «σημαντικού» στόχου που ανήκει στην Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Aμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η επιδρομή δεν προκάλεσε «κανένα θύμα μεταξύ των αμάχων».

Αυτή είναι η πρώτη γνωστή αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην Καμπούλ αφότου ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν πριν από σχεδόν έναν χρόνο, τη 15η Αυγούστου 2021, καθώς αποχωρούσε με εσπευσμένο και χαοτικό τρόπο το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό δυτικών κρατών.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, περιορίστηκε από την πλευρά του να επιβεβαιώσει μόνο ότι διεξήχθη αεροπορική επιδρομή με UAV και την καταδίκασε σθεναρά, κάνοντας λόγο περί παραβίασης «των διεθνών Αρχών».

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στα μέσα του Ιουλίου ότι οι δυνάμεις τους σκότωσαν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, τον Μάχελ αλ Αγκάλ, επίσης με πλήγμα από αέρος.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

WSJ: Ο Τραμπ ενδέχεται να στείλει 10.000 στρατιώτες μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση

Η δεκαήμερη εκεχειρία: Ο Τραμπ αναστέλλει τα πλήγματα σε ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Ντόναλντ Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας την αρχαία κληρονομιά μας»

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr