Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: Οι Ταλιμπάν παραβίασαν τη συμφωνία προσφέροντας καταφύγιο στον Ζαουάχρι

Μπλίνκεν: Οι Ταλιμπάν παραβίασαν τη συμφωνία προσφέροντας καταφύγιο στον Ζαουάχρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ταλιμπάν παραβίασαν «κατάφωρα» τη συμφωνία της Ντόχας (2020) προσφέροντας φιλοξενία και καταφύγιο στον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Ζαουάχρι σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για το πιο βαρύ χτύπημα που έχει υποστεί η οργάνωση αυτή μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011.

«Παρά την απροθυμία ή την αδυναμία των Ταλιμπάν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αφγανικό λαό παρέχοντάς του γενναία ανθρωπιστική βοήθεια και να τασσόμαστε υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, ειδικά αυτών των γυναικών και των κοριτσιών», σημείωσε ο κ. Μπλίνκεν στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr