ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου
Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;
Λυκαβηττός: 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά κοντά στους Αγίους Ισιδώρους 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στο διάγγελμά του χθες βράδυ ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει προτού η χερσόνησος της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, απελευθερωθεί.
«Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε.
«Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη.
»Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της».
«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία — με την απελευθέρωσή της», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι.
Νωρίτερα χθες, σημειώθηκαν εκρήξεις σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία.
Οι ρωσικές Αρχές έκαναν λόγο για ανάφλεξη πυρομαχικών σε αποθήκη, με τον απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν να κάνει λόγο για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.
Το Κίεβο «φυσικά δεν αναλαμβάνει» την ευθύνη για την έκρηξη, «τι σχέση έχουμε εμείς;»,είπε ο Μιχάιλο Πόντολιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, μολονότι η εφημερίδα New York Times έκανε λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση για ουκρανική επίθεση με απροσδιόριστο όπλο.























































