Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

AANES (Συρία): Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και ΗΠΑ-Ρωσία σιωπούν

AANES (Συρία): Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και ΗΠΑ-Ρωσία σιωπούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) προειδοποίησε για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της Τουρκίας στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, εν μέσω σιωπής των χωρών-εγγυητών των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Τον Οκτώβριο του 2019, οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με αυτές φατρίες της ένοπλης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), ξεκίνησαν την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» εναντίον της Σέρε Κανίγιε και της Τελ Αμπιάντ με το πρόσχημα της απώθησης των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μακριά από τα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.

Μετά την κατοχή των δύο πόλεων από την Τουρκία, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, τη μία με τη Ρωσία και την άλλη με τις ΗΠΑ, που ορίζουν την παύση όλων των εχθροπραξιών και την απόσυρση των SDF 32 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Στις 21 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σχέδια για μια άλλη μεγάλη στρατιωτική διασυνοριακή εισβολή στη βόρεια Συρία.

Αργότερα, την 1η Ιουνίου, ο Ερντογάν διευκρίνισε τους στόχους του στις δύο πόλεις της βόρειας Συρίας, Μανμπίτζ και Τελ Ριφάτ.

Σε ανακοίνωσή της, η AANES ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση στη βόρεια Συρία, συνέχισε να στοχεύει αμάχους και να καταστρέφει υποδομές.

Η Αυτόνομη Διοίκηση προειδοποίησε ότι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και των εγγυήτριων χωρών των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός, ενθαρρύνει την Τουρκία να κλιμακώσει την επιθετικότητά της και υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Η διοίκηση εξέφρασε τις αμφιβολίες της για πιθανές κρυφές συμφωνίες μεταξύ των παραγόντων στη Συρία με την Τουρκία, τονίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω τουρκικές επιθέσεις.

Η διοίκηση κάλεσε όλους τους παράγοντες να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις, σημειώνοντας ότι «η κλιμάκωση είναι απλώς ένα προοίμιο για περισσότερη επέκταση και κατοχή, για να μην αναφέρουμε ότι στρώνει το έδαφος για να αναδιοργανωθεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr