Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μολότοφ σε κατάστημα Αλβανών στη Σερβία

Μολότοφ σε κατάστημα Αλβανών στη Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ έγινε τα ξημερώματα αρτοποιείο που ανήκει σε Αλβανούς, στην πόλη Νόβι Σαντ της Βοϊβοντίνας.

Το αρτοποιείο «Art Pek», που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, κάηκε ολοσχερώς και χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στα διπλανά καταστήματα.

Στο Νόβι Σαντ άγνωστοι επιτέθηκαν σε άλλα δύο καταστήματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι Αλβανοί. Σε ένα φαστφουντάδικο έσπασαν την βιτρίνα, ενώ σε ένα αρτοποιείο εισέβαλαν και άρχισαν να βρίζουν τους εργαζόμενους -σερβικής και ουγγρικής εθνότητας- επειδή δουλεύουν για τους Αλβανούς.

Σε μία άλλη πόλη της Βοϊβοντίνας, το Βρσατς, δέχτηκαν επίθεση τρία αρτοποιεία Αλβανών. Σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, οι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες, καταστρέφοντας τις βιτρίνες και τα ψυγεία των αρτοποιείων.

Υπενθυμίζεται ότι, προχθές, πυρπολήθηκε αρτοποιείο Αλβανού στην πόλη Σόμπορ, ενώ και σε άλλες πόλεις τις Σερβίας καθημερινά προκαλούνται επεισόδια μικρότερης διάστασης εναντίον Αλβανών καταστηματαρχών.

Το θέμα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και κατά την εκτίμηση αναλυτών, όσο σιωπά η σερβική κυβέρνηση, οι εξτρεμιστές ενθαρρύνονται.

Τα επεισόδια εναντίον των Αλβανών καταστηματαρχών στη Σερβία ξεκίνησαν μετά το ματς της περασμένης Τρίτης μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr