Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράκ: Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Νινευή

Ιράκ: Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Νινευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το Σάββατο ένα ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Ο τζιχαντιστής συμμετείχε στη λεγόμενη «Jaysh al-Usra / Diwan al-Jund» της εξτρεμιστικής ομάδας και είχε διατελέσει στατιστικολόγος για τα ταμεία της.

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από μια δύναμη στρατιωτικών των υπηρεσιών πληροφοριών σε συντονισμό με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Νινευή στην πόλη της Μοσούλης.

Αν και η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την πλήρη ήττα του Ισλαμικού Κράτους το 2017, η ένοπλη εξτρεμιστική δύναμη εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, ιδιαίτερα στα εδάφη που αμφισβητούνται μεταξύ Ερμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν) και Βαγδάτης.

Νωρίτερα, ο Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπος του γενικού διοικητή των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε σε δήλωση στο Twitter ότι τα αεροσκάφη F-16 της χώρας πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο όρος Χαμρίν, όπου μια σπηλιά «γιάφκα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. καταστράφηκε.

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις, ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter ότι, οι εταίροι μας συνεχίζουν να ενισχύουν τις κοινές προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τη διαρκή ήττα του ISIS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr