Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν με τον Ερντογάν θα περιορίσουν τα ουκρανικά σιτηρά που πάνε στη Δύση

Ο Πούτιν με τον Ερντογάν θα περιορίσουν τα ουκρανικά σιτηρά που πάνε στη Δύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη για μια επικείμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση και είπε ότι θα συζητήσει την τροποποίηση μιας σημαντικής συμφωνίας σιτηρών με την Ουκρανία για τον περιορισμό των χωρών που μπορούν να δέχονται αποστολές φορτίου.

Ο Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να εξασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξάγει τα σιτηρά της, αλλά ότι τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν και ότι μια ανθρωπιστική καταστροφή διαφαίνεται.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία υπέγραψε τη συμφωνία τον Ιούλιο, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, θεωρώντας ότι θα βοηθούσε στην άμβλυνση των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά αντίθετα «ήταν οι πλούσιες δυτικές χώρες που εκμεταλλεύονταν τη συμφωνία».

«Αν εξαιρέσουμε την Τουρκία ως ενδιάμεση χώρα, τότε σχεδόν όλα τα σιτηρά που εξάγονται από την Ουκρανία δεν αποστέλλονται στις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πούτιν στο οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ την Τετάρτη.

Ο Πούτιν είπε ότι μόνο δύο από τα 87 πλοία, που μετέφεραν 60.000 τόνους προϊόντων, πήγαν σε φτωχές χώρες, καθώς κατηγόρησε τη Δύση ότι ενεργούν ως αποικιακά κράτη.

«Για άλλη μια φορά, οι αναπτυσσόμενες χώρες απλώς εξαπατήθηκαν και εξακολουθούν να εξαπατούνται.

»Είναι προφανές ότι με αυτήν την προσέγγιση, η κλίμακα των επισιτιστικών προβλημάτων στον κόσμο θα αυξηθεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο Πούτιν είπε ότι θα εξετάσει τον «περιορισμό των προορισμών για εξαγωγές σιτηρών και άλλων τροφίμων» και θα συζητήσει την ιδέα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βοήθησε στη σύναψη της συμφωνίας για την απελευθέρωση των εξαγωγών από τα νότια λιμάνια της Ουκρανίας τον Ιούλιο.

Σχόλιο TRIBUNE: Ο Ερντογάν με τον Πούτιν ελέγχουν τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών και απειλούν τη Δύση με επισιτιστική κρίση.

Αυτή ήταν «η πίσω ουρά στην αχλάδα» του τουρκικού δήθεν διεθνούς ανθρωπιστικού ρόλου και πρωτοβουλίας. Να ελέγξουν τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών και να ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα, όπως και με την ενέργεια.

Πολύ «έξυπνος» ο Κουντέρες και οι υπόλοιποι που ενθουσιάστηκαν με την τουρκική πρωτοβουλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr