ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Σάλος από τις δηλώσεις του υπ. Οικονομίας για κύμα πτωχεύσεων τον χειμώνα

Γερμανία: Σάλος από τις δηλώσεις του υπ. Οικονομίας για κύμα πτωχεύσεων τον χειμώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλο έχει προκαλέσει στην Γερμανία η δήλωση του «Πράσινου» αντικαγκελάριου και υπ. Οικονομίας και Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ότι το χειμώνα έρχεται κύμα πτωχεύσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο Χάμπεκ προκάλεσε αναστάτωση όταν μιλώντας στη γνωστή Γερμανίδα δημοσιογράφο Σάντρα Μαϊσμπέργκερ, άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι επίκειται κύμα πτωχεύσεων τον χειμώνα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

«Αν δεν διορθώσουμε την κατάσταση, υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένες εταιρείες -αρτοποιεία, βιοτεχνίες, εταιρείες καθαρισμού- να σταματήσουν τη λειτουργία τους φέτος» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τη δημοσιογράφο να πιέζει τον Γερμανό υπουργό για διευκρινήσεις σχετικά με τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης εταιρειών.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο ορισμένες εταιρείες να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν την παραγωγή τους, είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Το κράτος πρέπει να παρέμβει για το κόστος της ενέργειας ενώ η επιδοματική πολιτική θα πρέπει να είναι στοχευμένη ώστε να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, τόνισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Σημειώνεται ότι ο Χάμπεκ που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων έχει βρεθεί στο επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών στο ενεργειακό πεδίο μετά την ανακοίνωση για τη συνέχιση της λειτουργίας δύο εφεδρικών πυρηνικών σταθμών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Σε τροχιά μετώπου Βερολίνο και Μόσχα: Πρωτοφανείς πολεμικές ιαχές και βαριές κατηγορίες για «ναζιστικά ένστικτα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr