Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσες αντάρτισσες (YPJ) απελευθέρωσαν μία Γιαζίντι που κρατούσαν σκλάβα οι τζιχαντιστές

Κούρδισσες αντάρτισσες (YPJ) απελευθέρωσαν μία Γιαζίντι που κρατούσαν σκλάβα οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), που συνδέονται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βρήκαν τη Δευτέρα μια γυναίκα Γιαζίντι στο στρατόπεδο Χολ, ανατολικά της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία. Στο στρατόπεδο Χολ κρατούνται γυναίκες και παιδιά φυλακισμένων ή νεκρών τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Γιαζίντι βρέθηκε 8 χρόνια μετά την επιδρομή του Ισλαμικού Κράτους στο Σιντζάρ (Αύγουστος 2014), στη γη των Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ, όταν οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν χιλιάδες γυναίκες, κορίτσια και παιδιά των Γιαζίντι και τα πήραν για σκλάβους, παραδουλεύτρες κι ερωτικές σκλάβες.

Η Γιαζίντι ανακαλύφθηκε στα πλαίσια της επιχείρησης «Ανθρωπιά και Ασφάλεια».

Στις 25 Αυγούστου, οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Asayish) ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της επιχείρησης «Humanity and Security» στο στρατόπεδο Χολ για την εξάρθρωση εν υπνώσει πυρήνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η πρώτη φάση ξεκίνησε το 2021 ως απάντηση στις εκκλήσεις φυλάρχων στην ύπαιθρο του Χολ για μείωση των εγκλημάτων στον καταυλισμό-στρατόπεδο.

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την κατάσταση της γυναίκας και για το πώς βρέθηκε. Οι αρμόδιες συροκουρδικές Αρχές θα εκδώσουν ανακοίνωση.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, οι Asayish βρήκαν μια άλλη γυναίκα Γιαζίντι που είχε απειληθεί από μέλη του ISIS για να κρύψει την ταυτότητά της.

Από αυτά τα περιστατικά επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν ακόμα χιλιάδες αγνοούμενες γυναίκες των Κούρδων Γιαζίντι στα χέρια τζιχαντιστών.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι YPJ δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει τέσσερις γυναίκες αλυσοδεμένες να βασανίζονται από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο στρατόπεδο.

Το στρατόπεδο Χολ, 45 χλμ ανατολικά της πόλης Χασάκα, φιλοξενεί 55.829 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 28.725 Ιρακινών, 18.850 Σύρων και 8.254 ξένων υπηκοοτήτων, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έλαβε το North Press.

Στο στρατόπεδο γίνονται συχνά δολοφονίες με διαφορετικές μεθόδους, κυρίως με πυροβόλα όπλα.

Η κουρδική διοίκηση του στρατοπέδου φοβάται ότι οι τελευταίες τουρκικές απειλές για εισβολή σε περιοχές στη βόρεια Συρία θα ανοίξουν το δρόμο στο Ισλαμικό Κράτος να αναδιοργανώσει τις τάξεις του.

Σύμφωνα με κουρδικές πληροφορίες, η γυναίκα που απελευθερώθηκε είναι η Sawsan Hasan Haydar και τη βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία.

Οι YPJ έσωσαν έσωσαν ακόμα μία Γιαζίντι που κρατούνταν φυλακισμένη από το Ισλαμικό Κράτος στον καταυλισμό Αλ Χολ, αναφέρει το επίσημο twitter των SDF σε ανάρτησή του.

«Η 24χρονη κοπέλα ονομάζεται Sawsan Hasan Haydar και απήχθη από την πατρίδα της Σινγκάλ [Σιντζάρ] από το Νταές [Ισλαμικό Κράτος] το 2014.

»Η Sawsan είναι το δεύτερο κορίτσι που διασώθηκε από τις YPJ κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Humanity & Security».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr