Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τουρκο-Αζέροι εξαπέλυσαν εντατική επίθεση στην Αρμενία – Χτυπάνε με τουρκικά ντρόουν

Οι Τουρκο-Αζέροι εξαπέλυσαν εντατική επίθεση στην Αρμενία – Χτυπάνε με τουρκικά ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία,

Το Αζερμπαϊτζάν, οι Αζέροι είναι τουρκικό έθνος, επιτίθεται στην Αρμενία. Αναμεταδίδουμε ενημέρωση από την ιστοσελίδα evnereport για τα πολεμικά γεγονότα:

3.30 μ.μ.: Ο Aram Torosyan, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, επιβεβαίωσε ότι ένα αυτοκίνητο που ανήκε στη ρωσική FSB χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς του Αζερμπαϊτζάν. Ο Τοροσιάν δήλωσε ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή.

Ανέφερε επίσης ότι από τις 3 μ.μ., η κατάσταση στα σύνορα έχει γίνει ξανά εξαιρετικά τεταμένη.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν εντατική επίθεση σε ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή από το Σοτκ έως το Γκόρις, στοχεύοντας επίσης οικισμούς πολιτών, χρησιμοποιώντας ευρέως επιθετικά drones.

13.00: Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισαν ένα ρωσικό στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στα σύνορα στο Gegharkunik.

Εικόνες που διαδόθηκαν μέσω τηλεγραφικών καναλιών δείχνουν ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο της FSB καθώς και το εσωτερικό ενός χώρου ύπνου για τους στρατιώτες.

2 μ.μ.: Η υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αρμενίας Κριστίν Γκριγκοριάν ανακοίνωσε ότι τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Το γραφείο της ενημερώνει επίσης ότι από την επίθεση κατά του εδάφους της Αρμενίας 2.570 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

1:40 μ.μ.: Ο Alen Simonyan, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αρμενίας, επιβεβαίωσε ότι η Αρμενία έχει θανάτους αμάχων, καθώς και ότι υπέστη σημαντικές απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού σε επιστολές που εστάλησαν στους διεθνείς εταίρους της Αρμενίας.

Ο Σιμονιάν τους προέτρεψε επίσης να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν.

13.14: Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αυτοκινητοποίηση του πληθυσμού για να συνδράμει τον στρατό: Στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν, πολλοί πολίτες και ιδιωτικές εταιρείες, προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι σε στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων.

Η αγορά διαφόρων φαρμάκων και τροφίμων με δική τους πρωτοβουλία για τη μεταφορά τους σε στρατιωτικά νοσοκομεία έχει γίνει συχνή.

Το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά ιδιαίτερα τη διάθεση των συμπολιτών να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο χρήσιμοι στον στρατό.

Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνει ότι όλα τα νοσοκομεία είναι εξοπλισμένα για να οργανώσουν σωστά τη νοσηλεία των στρατιωτικών.

Παράλληλα, η διαδικασία μεταφοράς βοήθειας από τους πολίτες στα νοσοκομεία δημιουργεί μια πρόσθετη επιβάρυνση για το προσωπικό του ιατρικού ιδρύματος, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ανεπιθύμητη.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

12:45 μ.μ.: Ο Βαρντάν Σαρκισιάν, ο αντιδήμαρχος του Τζερμούκ, είπε στο Azatutyun ότι ο δρόμος που οδηγεί μέσα και έξω από το Τζερμούκ δεν είναι πλέον ασφαλής.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες και παιδιά έχουν εγκαταλείψει οικειοθελώς την πόλη.

12:00 μ.μ.: Ο Aram Torosyan, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ότι οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν στρατιωτικές θέσεις του Αζερμπαϊτζάν το προηγούμενο βράδυ.

Ο Τοροσιάν δήλωσε για άλλη μια φορά ότι το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας και βομβάρδισε στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές στο Verin Shorzha και στο Jermuk.

Σύμφωνα με τον Torosyan, οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις ανταποκρίνονται επαρκώς στην επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν.

9:00 π.μ.: Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει ότι η κατάσταση παρέμεινε τεταμένη στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει χρησιμοποιήσει επιθετικά drones προς την κατεύθυνση του Jermuk.

Παρά τη σχετική σταθερότητα σε άλλα τμήματα των συνόρων, σήμερα στις 8 το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν εκ νέου πυρά, κυρίως προς τις κατευθύνσεις Verein Shorzha και Jermuk.

Παρά τη συγκεκριμένη απάντηση της διεθνούς κοινότητας, το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την επιθετικότητά του κατά του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας με στόχο στρατιωτικές και μη στρατιωτικές υποδομές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στις αμυντικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ παρασημοφόρησε τον Νίκο Δένδια για την προσφορά του στη φιλία Αρμενίας-Ελλάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr