Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν τους αγρότες στο έδαφος της Συρίας

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν τους αγρότες στο έδαφος της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικοί πυροβολισμοί προκαλούν ανησυχία στον 65χρονο Χαμίντ Χουσεΐν Οσκάν, κάτοικο του χωριού Μπερκνίς κοντά στην παραμεθόρια πόλη Ντιρμπασίγια, βόρεια της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Οσκάν έχει μια έκταση περίπου 150 στρεμμάτων, το ένα τρίτο της οποίας βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ο αγρότης παραμένει σε εγρήγορση όταν οργώνει, σπέρνει, ποτίζει και ψεκάζει τη γη του, καθώς και την εποχή της συγκομιδής, καθώς οι Τούρκοι συνοριοφύλακες είναι απέναντί ​​του.

Ο Οσκάν είπε στο North Press ότι οι αγρότες ανησυχούν για τις καλλιέργειες το καλοκαίρι πριν από την ώρα της συγκομιδής, καθώς μπορεί να πάρουν φωτιά εξαιτίας των τουρκικών βομβαρδισμών.

Πριν από δύο χρόνια, πυρκαγιές ξέσπασαν εντός τουρκικού εδάφους και επεκτάθηκαν στα συνοριακά χωριά Αράντα και Χιρμπέτ Χατζή Ιμπραήμ στην Ντιρμπασίγια.

Η φωτιά επεκτάθηκε στο Μπέρκνις και στο Σέρικ, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν να τη σβήσουν.

«Κάθε χρόνο μετά την περίοδο συγκομιδής, οι εκτάσεις πυρπολούνται που καταστρέφουν το άχυρο εντελώς», σύμφωνα με τον Οσκάν.

Οι αγρότες προσπαθούν να μην μένουν στα εδάφη τους όταν βραδιάζει, γιατί «οι Τούρκοι συνοριοφύλακες ανοίγουν πυρ, προειδοποιώντας μας να φύγουμε», είπε, «πυροβολούν κατευθείαν όσους καθυστερούν».

«Μέχρι τώρα, κανένας αγρότης δεν έχει σκοτωθεί από τα καθημερινά αδιάκριτο τουρκικά πυρά», πρόσθεσε.

Οι φόβοι των κατοίκων και των αγροτών αυτών των περιοχών έχουν αυξηθεί, ειδικά μετά την κλιμάκωση των απειλών της Τουρκίας για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον περιοχών που κατέχει η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Η AANES ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2014 στις κουρδικές περιοχές Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζίρα στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων. Αργότερα, επεκτάθηκε στη Μανμπίτζ, την Τάμπκα, τη Ράκα, τη Χασάκα και τη Ντέιρ αλ Ζουρ, αφού οι SDF νίκησαν στρατιωτικά το Ισλαμικό Κράτος εκεί.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια να πραγματοποιήσει άλλη μια μεγάλη στρατιωτική διασυνοριακή εισβολή στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε τους στόχους του στις δύο πόλεις της βόρειας Συρίας, Μανμπίτζ και Τελ Ριφάατ.

Την 1η Ιουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Ο Ερντογάν θέλει να πάρει ένα πράσινο φως ή τουλάχιστον ένα πορτοκαλί φως από τη Μόσχα επειδή η Ρωσία έχει στρατεύματα στη Συρία.

«Πάντα λέω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε [την εισβολή] οποιαδήποτε στιγμή το βράδυ.

»Δεν πρέπει να ανησυχούμε και να βιαζόμαστε, ειδικά αφού εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ένας χώρος περίπου 17,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων που συνδέεται με τη Ντιρμπασίγια βρίσκεται κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

Ο 55χρονος Αντνάν Μουχάμαντ Τζαν αλ Νταρβίς, από το χωριό Σαλάμ Αλαΐκ, μίσθωσε μια έκταση 300 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός γεωργικού πηγάδιου στο χωριό Νταρ αλ Αράμπ, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Ο Αλ Νταρβίς φυτεύει μόνο χειμερινές καλλιέργειες, αλλά εξακολουθεί να φοβάται τους άμεσους και αδιάκριτους πυροβολισμούς από τους Τούρκους συνοριοφύλακες.

«Όταν καλλιεργώ τη γη μου, παραμένω σε κατάσταση αγωνίας μέχρι την εποχή της συγκομιδής, λόγω της δυσπιστίας στους αναξιόπιστους Τούρκους στρατιώτες», πρόσθεσε ο Αλ Νταρβίς.

«Αυτοί οι στρατιώτες δεν λαμβάνουν υπόψη τους διεθνείς συμβάσεις ή συνθήκες που λαμβάνουν υπόψη τους πολίτες», σύμφωνα με τον αγρότη.

Ο Χουσεΐν Χατζή Χαμντάν, από το χωριό Αράντα, βίωσε επίσης τα ίδια βάσανα με άλλους.

Ο Χαμντάν είπε έκπληκτος: «Είναι μια ζώνη κατάπαυσης του πυρός σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπέγραψαν η Ρωσία και η Τουρκία το 2019».

Σύμφωνα με αυτές τις συμφωνίες, η συριακή κυβερνητική δύναμη εισήλθε στην περιοχή και ανέπτυξε στρατιώτες σε συνοριακούς σταθμούς από την πόλη Άμπου Ρασίν (Zirgan) στα δυτικά μέχρι την πόλη Καμισλί στα ανατολικά, συνέχισε ο Χαμντάν.

Μετά την τουρκική εισβολή τον Οκτώβριο του 2019, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, μία με τη Ρωσία και την άλλη με τις ΗΠΑ που ορίζουν την παύση όλων των εχθροπραξιών, την έναρξη κοινών περιπολιών και την απόσυρση των SDF 32 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Οι SDF αποχώρησαν από τις συνοριακές περιοχές σύμφωνα με τη συμφωνία, αλλά η Τουρκία συνεχίζει να στοχεύει την περιοχή.

Ωστόσο, οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για όλες αυτές τις συριακές σημαίες που υψώνονται πάνω από τα συνοριακά φυλάκια, επεσήμανε.

«Οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις συνοριακές περιοχές όποτε θέλουν, αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr