Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το συριακό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Τουρκία για έγκλημα πολέμου – Έκοψε το πόσιμο νερό στη Β/Α Συρία

Το συριακό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Τουρκία για έγκλημα πολέμου – Έκοψε το πόσιμο νερό στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας τόνισε την Παρασκευή ότι η διακοπή νερού στους πολίτες της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, από τον «Τούρκο κατακτητή» και τις συνδεδεμένες με αυτόν «τρομοκρατικές» φατρίες της συριακής αντιπολίτευσης είναι έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το υπουργείο είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να «δράσει για να το σταματήσει αμέσως», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Η διακοπή νερού στους πολίτες στη Χασάκα και σε άλλες πόλεις της Συρίας για περισσότερες από 50 ημέρες είναι μια απάνθρωπη και ανήθικη πράξη και είτε διαπράχθηκε από τον αρχικό, που είναι ο Τούρκος κατακτητής είτε ο πράκτορας του, ο οποίος είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, παραμένει ένα έγκλημα πολέμου και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», πρόσθεσε το υπουργείο.

Επομένως «η διεθνής κοινότητα πρέπει να κινηθεί για να σταματήσει αμέσως αυτές τις πρακτικές, καθώς η συνέχισή τους θα οδηγήσει σε ανθρώπινες καταστροφές και πανδημίες».

Καθώς η ασθένεια της χολέρας εξαπλώνεται σε όλη τη Συρία, η διακοπή νερού από το αντλιοστάσιο Alouk στην πόλη Sere Kaniye (Ras al-Ain) προς την πόλη Hasakah και την ύπαιθρό της ωθεί τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν μολυσμένο νερό, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Ο σταθμός νερού Alouk, που βρίσκεται στο Sere Kaniye στη βόρεια ύπαιθρο της Hasakah, είναι ο μόνος υδάτινος πόρος που τροφοδοτεί την πόλη και την ύπαιθρό της.

Το αντλιοστάσιο νερού Alouk ελέγχεται από την Τουρκία και τις συνδεδεμένες φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), από την τουρκική εισβολή στο Sere Kaniye (Ras al-Ain) και στην Tel Abyad τον Οκτώβριο του 2019.

Έκτοτε, η Τουρκία έχει διακόψει το νερό στη Χασάκα 27 φορές, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Τουρκία διέκοψε το πόσιμο νερό στη Χασάκα, στερώντας έκτοτε νερό από όλους τους κατοίκους της πόλης.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η Ομάδα Πολιτικών Υποθέσεων του Διεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, παρέδωσε 13 υδροφόρα στην AANES για να παρέχουν πόσιμο νερό στην πόλη Χασάκα.

Η AANES ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 2014 στις κουρδικές περιοχές Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζίρα στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων. Αργότερα, επεκτάθηκε στη Μανμπίτζ, στην Τάμπκα, τη Ράκα, τη Χασάκαρα και τη Ντέιρ αλ Ζουρ, αφού οι SDF νίκησαν στρατιωτικά το ISIS εκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr