Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επτά τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε σφοδρή μάχη στο Β/Δ Ιράκ

Επτά τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε σφοδρή μάχη στο Β/Δ Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Νινευή, όπου σκοτώθηκαν επτά τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Μια κοινή δύναμη από την 44η Ταξιαρχία του Ιρακινού Στρατού, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Νινευή και παραστρατιωτικών της φιλοϊρανικής δύναμης Χασντ αλ Σάαμπι συγκρούστηκαν με μια ομάδα εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Τζαζίρα στη Μοσούλη, ανέφερε σε ανακοίνωση μία πηγή ασφαλείας.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους και οι άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν από πυρά των ιρακινών δυνάμεων, πρόσθεσε η πηγή.

Κατά τη διάρκεια της σφοδρής ένοπλης αντιπαράθεσης, η οποία διήρκεσε λίγο, σκοτώθηκαν επίσης δύο πολιτοφύλακες της Χασντ αλ Σάαμπι και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πηγή.

Η μάχη αυτή έρχεται εν μέσω αύξησης των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της εξτρεμιστικής ομάδας σε διάφορες περιοχές του Ιράκ.

Απαντώντας στις εξελίξεις, ο ιρακινός στρατός πραγματοποίησε πρόσφατα μια σειρά από επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Το Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Τζούμα Ινάντ επισκέφθηκε την αμφισβητούμενη κουρδική επαρχία Κιρκούκ, όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κιρκούκ και άλλους τοπικούς στρατιωτικούς διοικητές, με τους οποίους συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις ασφαλείας στην επαρχία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το κουρδικό PKK

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr