Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρώνει η χολέρα στη Συρία στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι

Σαρώνει η χολέρα στη Συρία στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ξέσπασμα χολέρας σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, ανατολικά της Συρίας, ανέφεραν το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή είναι αυτές που ελέγχονται από την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Το ξέσπασμα της χολέρας στη Συρία έχει οδηγήσει σε περισσότερα από 930 ύποπτα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, πάνω από το 70% των οποίων έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Χαλεπίου και το 20% των οποίων έχουν καταγραφεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, ανέφερε το al-Arabiya.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της Συρίας Χασάν αλ Γκαμπάς είπε στους εκπροσώπους του ΟΗΕ το Σάββατο ότι το ξέσπασμα της χολέρας στη βόρεια Συρία εξακολουθεί να είναι υπό έλεγχο.

Ο Αλ Γκαμπάς είπε ότι το υπουργείο έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο αντίδρασης, ξεκινώντας με την εξασφάλιση καθαρού νερού ενεργοποίηση ομάδων έγκαιρης αντίδρασης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι ο οργανισμός κατέγραψε οκτώ θανάτους από τη νόσο στη βόρεια και ανατολική Συρία από τις 25 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων μόνο δύο θανάτων στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η αυτόνομη διοίκηση αποστειρώνει τους σταθμούς άντλησης νερού με χλώριο για την καταπολέμηση της ασθένειας, δήλωσε στο Al-Araby Al-Jadeed ο Ναβράς Αλ Άρφι, υπεύθυνος μέσων ενημέρωσης στο τοπικό δίκτυο Ain Al-Furat.

Ωστόσο, ο Αλ Άρφι λέει ότι η διοίκηση δεν επιβλέπει τις δεξαμενές μεταφοράς νερού και ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί στους καταυλισμούς που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), λόγω κακών συνθηκών νερού και έλλειψης αποστείρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ο φιλορώσος Σύρος διοικητής Σουχαΐλ αλ Χασάν ανέλαβε να διώξει Τούρκους και τζιχαντιστές από την κατεχόμενη Ιντλίμπ

Ισραήλ: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από το Ιράν»

Αποσύρονται από τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις – «Δεν υπάρχει εκεχειρία χωρίς απελευθέρωση ομήρων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr