Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηγέτης ανταρτών του Τσαντ καλεί για επιστροφή των Τσαντινών μαχητών από τη Λιβύη

Ηγέτης ανταρτών του Τσαντ καλεί για επιστροφή των Τσαντινών μαχητών από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Τσαντ,

Ένας ηγέτης μιας ομάδας ανταρτών του Τσαντ ζήτησε να σχηματιστεί μια επιτροπή συμφιλίωσης για να επαναφέρει τους Τσαντινούς μαχητές από τη Λιβύη.

Τους ανέφερε ως σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό για τον στρατό του Τσαντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Wahida του Τσαντ.

Τα σύνορα Λιβύης-Τσαντ γνώρισαν μεγάλη ένταση μετά τη δολοφονία του προέδρου Ιντρίς Ντεμπί από αντάρτες που στάθμευαν κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, μια ημέρα αφότου ανακοίνωσε την έκτη θητεία του ως Προέδρου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης είπε ότι επικοινώνησε με την πρεσβεία του Τσαντ στην Τρίπολη, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις Λίβυοι που κρατούνται στο Τσαντ θα απελευθερωθούν σύντομα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι είχε σχηματίσει έναν «πυρήνα διαχείρισης κρίσης» για να επικοινωνήσει με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των τεσσάρων κρατουμένων.

Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στην Πρεσβεία της Λιβύης στο Τσαντ να επισκεφθεί τους κρατούμενους πολίτες για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους και να παράσχει τις απαραίτητες προξενικές υπηρεσίες.

Με τη σειρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Τσαντ καταδίκασε τις «μαζικές και αυθαίρετες» συλλήψεις εναντίον πολιτών του Τσαντ στη νότια Λιβύη.

Κάλεσε τις αρμόδιες Αρχές της Λιβύης να «διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των Τσαντινών κρατουμένων και να τους προστατεύσουν από οποιαδήποτε απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση».

Αυτό έγινε μετά τη σύλληψη τεσσάρων Λίβυων από τον στρατό του Τσαντ με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ βρίσκονταν σε ένα άγριο κυνήγι κοντά στα σύνορα Τσαντ-Λιβύης.

Οι τέσσερις Λίβυοι έχασαν την επαφή με τις οικογένειές τους στα τέλη Αυγούστου και τότε οι Αρχές του Τσαντ ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν.

Συνελήφθησαν για κατοχή κυνηγετικών όπλων και πυρομαχικών.

Κατηγορήθηκαν επίσης για λαθροθηρία, η οποία απαγορεύεται στο Τσαντ.

Η ανακοίνωση του Τσαντ ζητούσε να διευκολυνθεί το έργο των αξιωματούχων της πρεσβείας του Τσαντ στη Λιβύη για να προσεγγίσουν και να έρθουν σε επαφή με κρατούμενους πολίτες προκειμένου να τους παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια και προστασία.

Επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απελευθερώσει σύντομα τους Τσαντινούς.

Το υπουργείο του Τσαντ επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να συζητήσει με τις αρμόδιες Αρχές της Λιβύης τρόπους επίλυσης αυτής της κρίσης.

Η δήλωση ανανέωσε τη δέσμευση του Τσαντ για τη φιλία, τη συνεργασία και την καλή γειτονία με τη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η φασίστρια Μελόνι συναντήθηκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι φασίστες

Ανησυχία για αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη μετά τη σύλληψη ηγέτη τζιχαντιστή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr