Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουγγαρία αποφάσισε να εκδίδει βίζες στους Ρώσους – Όρμπαν: Άρση των κυρώσεων να πέσει το φυσικό αέριο 50%

Η Ουγγαρία αποφάσισε να εκδίδει βίζες στους Ρώσους – Όρμπαν: Άρση των κυρώσεων να πέσει το φυσικό αέριο 50%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βίκτορ Όρμπαν συνεχίζει να αψηφά την ΕΕ, καθώς ο η Ουγγαρία αποφάσισε να εκδίδει βίζες στους Ρώσους πολίτες. Αυτό μεταδίδει το TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Επίσης, το ρωσικό πρακτορείο μεταδίδει ότι η Ουγγαρία δεν θα συμφωνήσει στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υποστήριξε πως οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, τις οποίες επέβαλε η ΕΕ, θα πρέπει να αρθούν.

Ο Όρμπαν, επικριτής των κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, έκανε τα παραπάνω σχόλια σε συνεδρίαση των μελών του κόμματός του κεκλεισμένων των θυρών χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Magyar Nemzet, ο Όρμπαν δήλωσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και σε πληθωρισμό και πρόσθεσε ότι αν αυτές αίρονταν, οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειώνονταν άμεσα κατά 50%, ενώ και ο πληθωρισμός θα μειωνόταν.

Όχι από την Τσεχία στη χορήγηση βίζας

Η Τσεχία από την άλλη ανακοίνωσε πως δεν θα εκδίδει βίζες για ανθρωπιστικούς λόγους σε Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να αποφύγουν την επιστράτευση.

«Κατανοώ ότι οι Ρώσοι τρέπονται σε φυγή από τις ολοένα και πιο απελπισμένες αποφάσεις που λαμβάνει ο Πούτιν», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιαν Λιπάβσκι σε ανακοίνωση που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Όμως όσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους επειδή δεν θέλουν να εκπληρώσουν ένα καθήκον που επιβάλλει το δικό τους κράτος δεν πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους», υπογράμμισε ο Λιπάβσκι του οποίου η χώρα ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Έτσι, οι Τσέχοι υιοθετούν διαφορετική θέση όσον αφορά τους Ρώσους ανυπότακτους, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως τη Γερμανία που ανακοίνωσε σήμερα έτοιμη να τους υποδεχθεί.

«Όποιος αντιτίθεται με θάρρος στον Πούτιν και επομένως διακινδυνεύει μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

Η Τσεχία σταμάτησε να χορηγεί βίζα σε Ρώσους μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αργότερα έκανε εξαιρέσεις σε περιπτώσεις που υπήρχαν ανθρωπιστικοί λόγοι.

Παράλληλα, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία άρχισαν να απομακρύνουν τους Ρώσους πολίτες από συνορικά περάσματα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν όσο η χώρα τους βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Τα τρία κράτη της Βαλτικής δεν θα προσφέρουν καταφύγιο σε κανέναν Ρώσο που τρέπεται σε φυγή από την επιστράτευση της Μόσχας, δήλωσαν οι υπουργοί τους την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr