Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Φόβοι για αναταραχές και εγκληματικές ενέργειες σε βάρος πολιτικών και στελεχών του ενεργειακού τομέα

Γερμανία: Φόβοι για αναταραχές και εγκληματικές ενέργειες σε βάρος πολιτικών και στελεχών του ενεργειακού τομέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ενέργεια,

Νέες εκκλήσεις για στήριξη ευάλωτων ομάδων απευθύνουν φορείς πρόνοιας στη Γερμανία. Αίσθηση προκαλεί όμως και έγγραφο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που προβλέπει κοινωνική αναταραχή.

Η ενεργειακή κρίση, οι φόβοι για τον δύσκολο επερχόμενο χειμώνα και οι διαρκείς προειδοποιήσεις φορέων αποτελούν τη νέα πραγματικότητα στη Γερμανία.

Τρεις σημαντικές οργανώσεις αρωγής, η Γερμανική Διακονία της Ευαγγελικής Εκκλησίας, η Caritas της Καθολικής Εκκλησίας και ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνουν μέσω του γερμανικού Τύπου νέες σοβαρές εκκλήσεις προς τη γερμανική κυβέρνηση για περαιτέρω στήριξη.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των οργανώσεων αυτών ενδέχεται πολλές από τις κοινωνικές δομές τους να μη μπορέσουν φέτος να εκπληρώσουν σωστά το σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που προσφέρουν σε απόρους, αστέγους παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένους, πρόσφυγες και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εξαιτίας του υπέρογκου ενεργειακού κόστους.

Μάλιστα η επικεφαλής της Διακονίας Γκέρντα Χάζελφελντ μιλώντας στο Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός νέου, κοινωνικού ταμείου υπογραμμίζοντας:

«Οι δομές και οι υπηρεσίες των μη κρατικών φορεών πρόνοιας είναι συστημικά σημαντικές διότι είναι απαραίτητες στην κοινωνία. Χρειάζονται επειγόντως διάσωση με τη μορφή ενός ειδικού ταμείου».

Φόβος κοινωνικής αναταραχής, καταλήψεων, αδικημάτων

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί εσωτερικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που φέρνει στο φως η εφημερίδα Tagespiegel του Βερολίνου, οι αρμόδιες γερμανικές Αρχές αναμένουν φέτος τον χειμώνα μαζικές διαδηλώσεις στη Γερμανία, παρόμοιας έκτασης με τις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών την περίοδο της πανδημίας.

Αίσθηση επίσης προκαλούν αναφορές στο ίδιο έγγραφο για πιθανές καταλήψεις και μπλόκα σε κρίσιμες υποδομές ενέργειας ή εταιρείες από τον χώρο της εξοπλιστικής βιομηχανίας αλλά και προειδοποιήσεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτικών ή προσώπων που λαμβάνουν αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr