Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουκασένκο: Το Κίεβο θα επιτεθεί στη Λευκορωσία – Συγκεντρώνει στρατεύματα μαζί με Ρώσους

Λουκασένκο: Το Κίεβο θα επιτεθεί στη Λευκορωσία – Συγκεντρώνει στρατεύματα μαζί με Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας δημιουργούνται από την ανακοίνωση του προέδρου Λουκασένκο ότι η Λευκορωσία θα αναπτύξει κοινά περιφερειακά στρατεύματα με τη Ρωσία στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Όπως μετέδωσε το AFP, ο Λουκασένκο κατηγόρησε το Κίεβο ότι προετοιμάζει επίθεση στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Ο Λουκασένκο είπε ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική ομάδα, ενώ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν δυνάμεις πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη Λευκορωσία ως σταθμό για την εισβολή τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στέλνοντας στρατεύματα και εξοπλισμό στη βόρεια Ουκρανία από βάσεις στη Λευκορωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Δύο δημοσιογράφοι του RT τραυματίστηκαν στον Λίβανο – Δεν ήταν «τυχαίο» καταγγέλλει η Ρωσία

Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr