Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό της Νότιας Κορέας άνοιξε πυρ σε εμπορικό πλοίο της Βόρειας Κορέας

Πολεμικό της Νότιας Κορέας άνοιξε πυρ σε εμπορικό πλοίο της Βόρειας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα,

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγιάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω, με την αναφορά στη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή – NLL).

Εκτατέρωθεν κατηγορίες

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03.42 (τοπική ώρα), και μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των Αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Περίοδος αυξημένων εντάσεων

Η ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο, και εν μέσω του συνεχιζόμενου μπαράζ πυραυλικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων και βολών πυροβολικού της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ, αναλυτές αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή σύντομα καθώς ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα παράγει και στέλνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στον Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτοκίνητο

Οι Ρώσοι ενθαρρύνονται να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Κορέα – Εφιάλτης η Ρωσία το 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον έχει γενέθλια και μάλλον έγινε 40αρης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr