Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καναδάς συνέλαβε δύο γυναίκες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος

Ο Καναδάς συνέλαβε δύο γυναίκες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καναδική Αστυνομία συνέλαβε δύο γυναίκες που επαναπατρίστηκαν από τη βορειοανατολική Συρία, μία από τις οποίες κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το Reuters ανέφερε, σε ρεπορτάζ του, επικαλούμενο τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) στο Κεμπέκ, ότι μια από τις επαναπατρισμένες γυναίκες η Oumaima Chouay, 27 ετών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ-Τρουντό το βράδυ της Τρίτης.

Το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο την Αστυνομία, ότι η Chouay έφυγε από τον Καναδά το 2014 και θεωρήθηκε ύποπτη ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πριν τη συλλάβουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) το 2017.

Ενώ η άλλη, η Kimberly Polman [κάτω φωτογραφία], 50, έφτασε στο Μόντρεαλ το πρωί της Τετάρτης και συνελήφθη επίσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Κίμπερλι Πόλμαν

Η Polman δεν αντιμετώπιζε ποινικές κατηγορίες, πρόσθεσε ο δικηγόρος της.

Στις 25 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Παγκόσμιων Υποθέσεων του Καναδά επαναπάτρισε τέσσερις υπηκόους, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών και δύο παιδιών, μέλη οικογενειών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, από καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Αυτό πραγματοποιήθηκε μετά από επίσκεψη επίσημης καναδικής αντιπροσωπείας στη βορειοανατολική Συρία. που έγινε δεκτή από στελέχη του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά ευχαρίστησε την AANES για τη συνεργασία της και τις ΗΠΑ για τη βοήθεια στην επιχείρηση.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είπε ότι «το ταξίδι με σκοπό την υποστήριξη της τρομοκρατίας» είναι έγκλημα και όποιος ταξίδεψε για τέτοιο σκοπό θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχασε το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία τον Μάρτιο του 2019.

Οι SDF, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος μετά από σκληρές μάχες στην πόλη Μπαγκούζ, στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ Αλ Ζουρ, δίνοντας τέλος στο λεγόμενο χαλιφάτο που ανακήρυξε το τρομοκρατικό Ισλαμικό Κράτος.

Μετά τη Μπαγκούζ, χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρθηκαν σε φυλακές, ενώ οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα Χολ και Ροτζ στις περιοχές που ελέγχονται από την AANES.

Το ζήτημα των μελών των οικογενειών των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ISIS, που κρατούνται σε στρατόπεδα στη βορειοανατολική Συρία, αποτελεί μια διαρκή πρόκληση για τη μη διεθνώς αναγνωρισμένη AANES, η οποία απαιτεί επανειλημμένα από τις ενδιαφερόμενες χώρες να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους.

Επίσης, η AANES συνεχίζει να καλεί τις διεθνείς δυνάμεις να παράσχουν υποστήριξη για τη δημιουργία κέντρων αποκατάστασης και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης ασφαλείας στις εγκαταστάσεις όπου κρατούνται ξένοι υπήκοοι μέλη του ISIS.

Παρά τις πολλές εκκλήσεις, η πλειονότητα των χωρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό, αρνούνται να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που έφτασαν στη Συρία ως εθελοντές για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr