Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γαλλική EDF μείωσε την πυρηνική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η γαλλική EDF μείωσε την πυρηνική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πυρηνικός γίγαντας της Γαλλίας, η εταιρία Electricite de France (EDF), μείωσε περαιτέρω την εκτιμώμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για φέτος, επικαλούμενη νέες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων κατά τη διάρκεια των ελέγχων συντήρησης και ασφάλειας.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται πλέον στις 275-285 τεραβατώρες, χαμηλότερα από προηγούμενη εκτίμηση για 280- 300 τεραβατώρες.

Η EDF ανέφερε επίσης ότι τέσσερις αντιδραστήρες που αρχικά επρόκειτο να λειτουργήσουν ξανά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα είναι πλέον λειτουργικοί στα τέλη Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου.

Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να εθνικοποιήσει πλήρως την εταιρεία κοινής ωφέλειας σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τις επισκευές και να αναπτύξει περισσότερη χωρητικότητα.

Πρόκειται για την τελευταία αποτυχία στον αγώνα της EDF να αποκαταστήσει τις λειτουργίες σε δεκάδες αντιδραστήρες που έχουν κλείσει εδώ και μήνες λόγω κινδύνων ασφαλείας, σημειώνει η Le Monde.

Στη Γαλλία σχεδόν οι μισοί από τους 56 αντιδραστήρες της, κατανεμημένοι σε 18 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, πολλοί λόγω φόβων για μικρορωγμές που ανακαλύφθηκαν σε συστήματα ψύξης έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση επιβαρύνει κι άλλο τον ενεργειακό εφοδιασμό, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στις γειτονικές χώρες, όπου η πιο δαπανηρή ενέργεια με ορυκτά καύσιμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθεί το κενό, συμπληρώνει το Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία λαμβάνει περίπου το 70% της ηλεκτρικής της ενέργειας από πυρηνική ενέργεια και η επερχόμενη χειμερινή άνοδος της ζήτησης σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια από την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

Πλέον η Γαλλία είναι πιθανό να βασιστεί σε γειτονικές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, για την εισαγωγή ενέργειας.

«Τα τεχνικά προβλήματα που έπληξαν τους αντιδραστήρες της EDF φέτος δημιούργησαν τρύπα στα οικονομικά της και μετέτρεψαν τη Γαλλία, που συνήθως εξάγει ενέργεια προς τους γείτονές της, σε καθαρό εισαγωγέα, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr