Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί είπαν στους Κούρδους ότι διαφωνούν σφόδρα με τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία

Οι Αμερικανοί είπαν στους Κούρδους ότι διαφωνούν σφόδρα με τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκπρόσωπος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC) στις ΗΠΑ, Σινέμ Μοχάμεντ, δήλωσε την Κυριακή ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το γραφείο του SDC στη χώρα για την απόρριψή του για οποιαδήποτε [τουρκική] στρατιωτική επιχείρηση, αεροπορική ή χερσαία, εναντίον τις περιοχές που κατέχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια και ανατολική Συρία».

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα North Press, η Μοχάμεντ είπε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στις θέσεις τους στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, παρά τους επαναλαμβανόμενους τουρκικούς βομβαρδισμούς και την προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει το έργο του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ για να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μοχάμεντ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν την πρόθεση της Άγκυρας να εξαπολύσει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές.

Παρά τη σφοδρή απόρριψη των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών και του πυροβολικού από τις ΗΠΑ, η Τουρκία το έκανε ούτως ή άλλως, είπε.

Από το βράδυ του Σαββάτου, η Τουρκία εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιδρομές και βλήματα πυροβολικού σε δεκάδες διαφορετικές θέσεις στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Οι επιθέσεις σκότωσαν 11 άμαχους, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου, και τραυμάτισαν άλλους εννέα, σύμφωνα με το Κέντρο ΜΜΕ των SDF.

Η Μοχάμεντ τόνισε την κατηγορηματική απόρριψη των ΗΠΑ και της Ρωσίας για οποιαδήποτε τουρκική εισβολή που θα κατέληγε στην κατάληψη περισσότερων συριακών εδαφών, παρόμοια με αυτή που συνέβη στη Σέρε Κανίγιε (Ρας αλ Αΐν) και στην Τελ Αμπιάντ το 2019.

Συνέχισε, «Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ηγείται των εντατικών διπλωματικών προσπαθειών για να σταματήσει τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία».

Η Μοχάμεντ κατήγγειλε τη σιωπή των αραβικών χωρών σχετικά με την πρόσφατη τουρκική κλιμάκωση που στοχεύει τους κατοίκους της περιοχής και τις υποδομές της, η οποία μόνο θα επιδεινώσει τα δεινά του συριακού λαού.

«Οι αραβικές χώρες δεν έχουν λάβει καμία αντίθετη στάση σχετικά με αυτό», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr