Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική επίθεση στους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ ανησυχεί τη Γαλλία

Η τουρκική επίθεση στους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ ανησυχεί τη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την τουρκική κλιμάκωση στη Συρία, καλώντας την Τουρκία να επιδείξει αυτοέλεγχο.

Στο περιθώριο μιας διεθνούς συνάντησης αφιερωμένης στη στήριξη της Μολδαβίας, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, εξέφρασε την ανησυχία της για μια σειρά τουρκικών αεροπορικών επιδρομών που στόχευσαν κουρδικές θέσεις στη Συρία και το Ιράκ στις 20 Νοεμβρίου.

Στις 20 Νοεμβρίου, οι πόλεις Κομπάνι, Ντερίκ και η βόρεια ύπαιθρος του Χαλεπίου, καθώς και άλλες περιοχές στα συροτουρκικά σύνορα, έγιναν στόχος τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, σκοτώνοντας αμάχους και μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις SDF.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με αυτές ένοπλες φατρίες της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), συνεχίζουν να στοχεύουν περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία με βλήματα πυροβολικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπορικές επιδρομές.

Η Κολονά σημείωσε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την «Τουρκία να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον άλλης χώρας».

Τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα της λαμβάνει υπόψη την ανησυχία της Τουρκίας για την ασφάλειά της κατά της τρομοκρατίας, ωστόσο τόνισε ότι τα ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν «με τέτοιου είδους μέσα και τέτοιου είδους μεθόδους».

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία αναφορικά με τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, κάλεσε την Τουρκία να ενεργήσει «αναλογικά».

Επιπλέον, η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει «συγκράτηση».

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές είχαν επίσης στόχο θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, σκοτώνοντας 13 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους επτά.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι επίκειται διεξαγωγή χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr