Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η νέα τουρκική επίθεση στη Συρία αποσταθεροποιεί την περιοχή και θέτει σε κίνδυνο Αμερικανούς

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η νέα τουρκική επίθεση στη Συρία αποσταθεροποιεί την περιοχή και θέτει σε κίνδυνο Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την Τετάρτη άμεση αποκλιμάκωση στη βόρεια Συρία μετά τις πρόσφατες επιθέσεις της Τουρκίας, που αποσταθεροποιούν την περιοχή και απειλούν την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δήλωσή του είπε:

«Ανησυχούμε βαθιά για την πρόσφατη στρατιωτική δράση που αποσταθεροποιεί την περιοχή, απειλεί τον κοινό μας στόχο να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες και το προσωπικό των ΗΠΑ».

Από τις 20 Νοεμβρίου, οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν ευρεία εναέρια επιχείρηση κατά της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας, αφήνοντας δεκάδες νεκρούς και προκαλώντας καταστροφές ευρείας εμβέλειας σε εγκαταστάσεις και υποδομές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η ανακοινωθείσα επιχείρησή του δεν θα περιοριστεί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ενδεικτικά ότι ανά πάσα στιγμή οι Τούρκοι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν χερσαία επίθεση τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ για να χτυπήσουν «τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Κατανοούμε ότι η Τουρκία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την τρομοκρατία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Έχουμε κοινοποιήσει με συνέπεια τις σοβαρές μας ανησυχίες για τον αντίκτυπο της κλιμάκωσης στη Συρία στους στόχους μας καταπολέμησης τους Ισλαμικού Κράτους και προς τους αμάχους και στις δύο πλευρές των συνόρων», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, εξέφρασε «ειλικρινή συλλυπητήρια» για την απώλεια αμάχων τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι εξαπέλυσε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία ως απάντηση στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου που σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 80.

Η Άγκυρα κατηγόρησε τα κουρδικά κόμματα ότι βρίσκονται πίσω από την έκρηξη.

Ωστόσο, τα κουρδικά κόμματα αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην έκρηξη.

Η τουρκική αεροπορία ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα έντονες αεροπορικές επιδρομές κατά της βορειοανατολικής Συρίας με την πόλη Κομπάνι να έχει τη μερίδα του λέοντος σε αυτές τις επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr