Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι Γιαζίντι φοβούνται ότι θα σφαγιαστούν από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της

Οι Κούρδοι Γιαζίντι φοβούνται ότι θα σφαγιαστούν από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Οίκος των Γιαζίντι στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι φοβάται ότι η τουρκική στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή θα μπορούσε να τους επηρεάσει.

Η Λάιλα Μαχμό, συμπρόεδρος του Οίκου των Γιαζίντι, είπε ότι οι τουρκικές επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο της γενοκτονίας και του αναγκαστικού εκτοπισμού.

Ο Οίκος των Γιαζίντι, που είναι μια πολιτική μη κυβερνητική οργάνωση, εργάζεται για την επιστροφή των απελευθερωμένων αιχμαλώτων και απαχθέντων Γιαζίντι στις οικογένειές τους από τη Συρία στο Ιράκ σε συντονισμό με τις επίσημες Αρχές της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Σε αποκλειστική δήλωση στην ιστοσελίδα North Press, η Μαχμό είπε ότι οι Γιαζίντι φοβούνται την επανάληψη των σφαγών που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στο Σιντζάρ (Σινγκάλ) στο βορειοδυτικό Ιράκ, το 2014, αυτή τη φορά από τα χέρια της ένοπλης ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού, που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Όταν οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με τις φατρίες του SNA εισέβαλαν στις παραμεθόριες συροκουρδικές πόλεις Αφρίν, Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν το 2018 και το 2019, οι Γιαζίντι που ζούσαν σε αυτές υποβλήθηκαν σε αναγκαστικό εκτοπισμό και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από τις 20 Νοεμβρίου 2022, η τουρκική αεροπορία έχει εξαπολύσει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές σε όλες τις περιοχές που ελέγχονται από την AANES στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν και τη στρατιωτική βάση του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και το στρατόπεδο «Χολ» όπου κρατούνται οι οικογένειες των τζιχαντιστών.

Η Λάιλα Μαχμό πρόσθεσε ότι οι πληγές των Γιαζίντι δεν έχουν επουλωθεί μέχρι στιγμής, αναφερόμενη στη σφαγή που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος εις βάρος τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr