Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Απόλυτα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον των Κούρδων στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Απόλυτα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον των Κούρδων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ισχυρή αντίθεση των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον των Κούρδων στην Βόρεια Συρία εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα Hellas Journal για το εάν η Ουάσιγκτον έχει να στείλει κάποιο μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εισβάλει στην Συρία ενάντια στους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής δράσης θα έθετε σε κίνδυνο την πολύ δύσκολη πρόοδο που κατάφερε να επιτύχει ο Διεθνής Συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως τόνισε, «το μήνυμα μας για αυτό ήταν συνεπές, είναι συνεπές από τότε που προέκυψε η ανησυχία μας για αυτό (το θέμα).

»Συνεχίσαμε να ξεκαθαρίζουμε -τόσο δημόσια αλλά και ιδιωτικά- ότι αντιτιθέμεθα σθεναρά σε στρατιωτική δράση, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής χερσαίας εισβολής που θα αποσταθεροποιούσε περαιτέρω τις ζωές των κοινοτήτων στη Συρία και κυρίως θα έθετε σε κίνδυνο την σκληρά κερδισμένη πρόοδο του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος έκανε έκκληση για αποκλιμάκωση, σημειώνοντας ότι μια πιθανή συνέχιση των εχθροπραξιών θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των κοινοτήτων στη Συρία όσο και του προσωπικού των ΗΠΑ που βρίσκεται στην περιοχή.

«Όλα τα μέρη πιστεύουμε, πρέπει να αποκλιμακώσουν άμεσα.

»Αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε με συνέπεια τις τελευταίες ημέρες.

»Η κλιμάκωση στη Συρία και κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων θα ήταν επικίνδυνη.

»Θα ήταν απειλή για την ασφάλεια των αμάχων και ενδεχομένως ακόμη και του προσωπικού των ΗΠΑ, όπως είδαμε με πρόσφατες επιθέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν επικοινωνήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο τις ανησυχίες τους για την περαιτέρω όξυνση της κατάστασης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η συνέχιση των αεροπορικών επιδρομών.

«Παραμένουμε ανήσυχοι από την κλιμάκωση της δράσης στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών, ορισμένες από τις οποίες απειλήσαν άμεσα την ασφάλεια του προσωπικού των ΗΠΑ που εργάζεται για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

»Έχουμε επικοινωνήσει με συνέπεια στην Τουρκία και στους ντόπιους Σύρους εταίρους μας τις σοβαρές ανησυχίες μας σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στους στόχους μας στο D-ISIS και στους αμάχους που βρίσκονται και στις δύο πλευρές των συνόρων.

»Και έτσι το μεταφέρουμε πολύ ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες», σημείωσε ο εκπρόσωπος στην απάντηση του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr