Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Μαζικές συλλήψεις νοσταλγών του «Ράιχ» που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Γερμανία: Μαζικές συλλήψεις νοσταλγών του «Ράιχ» που σχεδίαζαν  πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Νεοναζί, Πραξικόπημα,

Σε συναγερμό βρίσκονται οι γερμανικές αρχές μετά τις μαζικές συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που φέρονται να σχεδίαζαν ανατροπή του πολιτεύματος στη Γερμανία.

«Πολίτες του Ράιχ». Έτσι ονομάζεται η ένοπλη ομάδα πολιτών και μελών του αμφιλεγόμενου κινήματος Querdenker, η οποία σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές φέρεται να προετοίμαζε στη Γερμανία πραξικοπηματικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας.

Μέλη των γερμανικών ειδικών δυνάμεων προέβησαν ήδη σήμερα το πρωί σε 25 συλλήψεις μετά από εφόδους σε σπίτια σε 11 γερμανικά κρατίδια. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά περίπου 3.000 μέλη των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Συνολικά 50 άνδρες και γυναίκες βρίσκονται ήδη πάντως στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών, με την κατηγορία προετοιμασίας πραξικοπήματος για την ανατροπή της συνταγματικής τάξης στη Γερμανία και την επιστροφή σε ένα καθεστώς στο πρότυπο του Γερμανικού Ράιχ του 1871.

«Άνευ προηγουμένου υπόθεση»

Φέρεται μάλιστα να σχεδίαζαν έφοδο στο γερμανικό κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτήρια αλλά και επιθέσεις σε υποδομές με στόχο την κατάληψη της εξουσίας διά της βίας. Σύμφωνα με εκπροσώπους των ανακριτικών αρχών, η υπόθεση είναι «άνευ προηγουμένου» στη Γερμανία και υπερβαίνει ως προς τη διάστασή της κάθε άλλη αντίστοιχη απόπειρα στο παρελθόν.

Για «υποκινητές με βίαιες φαντασιώσεις ανατροπής και υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας» έκανε λόγο σε μια πρώτη δήλωσή της η υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν κάνει λόγο για υπόνοιες τρομοκρατίας χαρακτηρίζοντας την αστυνομική επιχείρηση «αντιτρομοκρατική» σημειώνοντας ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν ένοπλη επίθεση εναντίων «συνταγματικών οργάνων».

Πολύπλοκη δομή με «συμβούλιο» και «ένοπλο βραχίονα»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως από το πρωί στον γερμανικό Τύπο, η οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» διέθετε σύνθετη δομή με πολλά επίπεδα δράσης. Κομβικός φαίνεται ο ρόλος ενός «κεντρικού συμβουλίου» που συνεδρίαζε σε τακτική βάση από τον Νοέμβριο του 2021 με βασικά θέματα τον «συντονισμό» ενεργειών ανατροπής του πολιτεύματος και δημιουργίας νέων κρατικών δομών.

Κεντρικό πρόσωπο στους «Πολίτες του Ράιχ» σύμφωνα με τη γερμανική δημόσια τηλεόραση φέρεται να έχει ο 71χρονος Χάινριχ Ρόις, απόγονος και πρίγκηπας του θρόνου της Θουριγγίας. Σημαντικό κρίκο στην οργάνωση φέρεται επίσης να αποτελεί και η δικαστής και πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD, στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, Μπίργκιτ Μάλζακ Βίνκεμαν.

Αίσθηση προκαλεί, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ότι η οργάνωση διέθετε και καλά δομημένο «ένοπλο» βραχίονα, στον οποίο μετείχαν μέλη του γερμανικού στρατού, στελέχη των πρώην ενόπλων δυνάμεων της Ανατολικής Γερμανίας, ενώ πολλοί φέρονται να προέρχονται από επίλεκτες μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Μπούντεσβερ.

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr