Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη φυλακή ο ισλαμιστής πρώην πρωθυπουργός της Τυνησίας για υποστήριξη τζιχαντιστών

Στη φυλακή ο ισλαμιστής πρώην πρωθυπουργός της Τυνησίας για υποστήριξη τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντιτρομοκρατικός δικαστής της Τυνησίας εξέδωσε απόφαση για τη φυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού και ανώτερου στελέχους του ισλαμικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Ενχάντα, Αλί Λαραγιέντ, ως υπόπτου για την αποστολή νέων σε εστίες έντασης και τρομοκρατίας.

Η απόφαση εκδόθηκε λόγω της αποστολής τζιχαντιστών σε εστίες εντάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

Η απόφαση επηρέασε επίσης τους ηγέτες του ισλαμικού κόμματος Ενχάντα, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του κόμματος, Ρασίντ Γανούτσι.

Η Συρία, ως εστία έντασης στη Μέση Ανατολή, όπου εμφανίστηκαν εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις κατά τα χρόνια της κρίσης από το 2011, προσέλκυσε Τυνήσιους τζιχαντιστές και άλλους από όλο τον κόσμο.

Το ισλαμικό κόμμα Ενχάντα αρνήθηκε σε ανακοίνωσή του αυτή την κατηγορία, χαρακτηρίζοντάς την πολιτική επίθεση για «απόκρυψη της καταστροφικής αποτυχίας των βουλευτικών εκλογών».

Τον Σεπτέμβριο, ο Λαραγιέντ παραπέμφθηκε σε έρευνα και στη συνέχεια η ανάκρισή του αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η φυλάκισή του, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ο δικηγόρος Ινάς αλ Χαράθ, ο οποίος γνωρίζει την υπόθεση, είπε το πρωί της Δευτέρας ότι ο Λαραγιέντ προσήλθε αυτοβούλως στο δικαστήριο για έρευνα, προσθέτοντας ότι η περίοδος προφυλάκισης μπορεί να διαρκέσει μήνες, μέχρι το τέλος της έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Νεκρός χρηματοδότης της Χαμάς σε πλήγμα στον Λίβανο

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Τουρκία: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr