Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι αν χάσουν την Κρεμίνα, ολόκληρη η γραμμή άμυνάς τους θα ”πέσει”»

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι αν χάσουν την Κρεμίνα, ολόκληρη η γραμμή άμυνάς τους θα ”πέσει”»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι μάχες μαίνονται γύρω από την πόλη Κρεμίνα, στην περιφέρει Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πλησιάζουν πιο κοντά στην ανάκτηση αυτής της μικρής αλλά στρατηγικά σημαντικής πόλης, ενώ οι Ρώσοι μάχονται για να την υπερασπιστούν.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι δυνάμεις του προέλασαν προς την πόλη, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν 2,5 χιλιόμετρα προς την κατεύθυνση της πόλης την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζουν την επίθεση προς τον οικισμό.

«Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή της πόλης Κρεμίνα» και αυτή την εβδομάδα «προήλασαν 2,5 χιλιόμετρα» προς την κατεύθυνσή της, ανέφερε ο ταξίαρχος Ολεξίι Χρόμοφ.

Ανέφερε επίσης ότι κυκλοφορούν πληροφορίες μεταξύ των αξιωματικών του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LNR) ότι ένα σημαντικό μέρος του 2ου Σώματος Στρατού θα παραδοθεί εάν οι ουκρανικές δυνάμεις περάσουν τη γραμμή Σβάτοβε-Κρεμίνα.

Πάντως ο Ουκρανός περιφερειάρχης του Λουγκάνσκ Σέρχι Χάινταϊ, εκτιμάει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να καταλάβουν την Κρεμίνα μέχρι τις αρχές του 2023.

Η πόλη Κρεμίνα θεωρείται προφανής στόχος των Ουκρανών καθώς συνιστά πύλη που οδηγεί στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ, που είναι σημαντικά βιομηχανικά κέντρα στην περιοχή του Ντονμπάς που πέρασαν στον έλεγχο της Ρωσίας.

Επίσης, η ανάκτηση της πόλης θα επέτρεπε στα ουκρανικά στρατεύματα να κινηθούν προς τη Σταρομπίλσκ, διαμετακομιστικό κόμβο μέσω του οποίου ανεφοδιάζονται μονάδες του ρωσικού στρατού στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός έχει οχυρώσει τις γραμμές του κοντά στην Κρεμίνα με μια σειρά αμυντικών φραγμών, μέρος της προσπάθειάς του να σταθεροποιήσει τις θέσεις του σε ένα οδοντωτό μέτωπο που εκτείνεται σε εκατοντάδες μίλια.

«Οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι αν χάσουν την Κρεμίνα, ολόκληρη η γραμμή άμυνάς τους θα ”πέσει”», σχολίασε την Τρίτη ο Ουκρανός περιφερειάρχης του Λουγκάνσκ Σέρχι Χάινταϊ, κάνοντας επίσης λόγο για συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων και σφοδρές μάχες γύρω από την Κρεμίνα.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου ανέφερε νωρίτερα ότι ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιφέρεια Λουγκάνσκ κι ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr