Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν περιμένει τον Λούλα στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο

Ο Μπάιντεν περιμένει τον Λούλα στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα μίλησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν για την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Λούλα, μεταδίδει το Reuters.

Υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εισέβαλαν την Κυριακή στο Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Παρόμοιες επιθέσεις είχαν γίνει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο του 2021, από οπαδούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Λούλα να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον στις αρχές του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη του Αμερικανού προέδρου με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του χθες Δευτέρα, στην οποία διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση έγινε δεκτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στη συνομιλία του με τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα την «αταλάντευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στη βραζιλιάνικη δημοκρατία», την επομένη της επίθεσης χιλιάδων οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου εναντίον των εδρών των τριών εξουσιών στην Μπραζίλια.

Η έφοδος αυτή θύμισε σε πολλούς την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr