ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, Τζο Μπάιντεν,


















































Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας
Νίκαια: Τέλος η ομηρία με 44χρονη γυναίκα - Η ΕΚΑΜ συνέλαβε τον άνδρα που την κρατούσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα μίλησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν για την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια στη Μπραζίλια, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Λούλα, μεταδίδει το Reuters.
Υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, εισέβαλαν την Κυριακή στο Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Παρόμοιες επιθέσεις είχαν γίνει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο του 2021, από οπαδούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Λούλα να τον επισκεφθεί στην Ουάσιγκτον στις αρχές του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη του Αμερικανού προέδρου με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του χθες Δευτέρα, στην οποία διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση έγινε δεκτή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στη συνομιλία του με τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα την «αταλάντευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στη βραζιλιάνικη δημοκρατία», την επομένη της επίθεσης χιλιάδων οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου εναντίον των εδρών των τριών εξουσιών στην Μπραζίλια.
Η έφοδος αυτή θύμισε σε πολλούς την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.























































