Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεντβέντεφ: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πρέπει να κάνει χαρακίρι

Μεντβέντεφ: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πρέπει να κάνει χαρακίρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιαπωνία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία,

Επίθεση στον Φούμιο Κισίντα εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προτρέποντας τον Ιάπωνα πρωθυπουργό «να κάνει χαρακίρι».

Τα πυρά Μεντβέντεφ έγιναν μετά τη συνάντηση Κισίντα – Μπάιντεν, μετά την οποία οι δύο ηγέτες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση λέγοντας:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήταν μια πράξη εχθρότητας κατά της ανθρωπότητας και αδικαιολόγητη με κάθε έννοια».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον χθες Σάββατο, μια μέρα μετά τη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, ο Φούμιο Κισίντα δεν έκανε καμία αναφορά στο σχόλιο του Μεντβέντεφ.

Παράλληλα χθες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής της G7 που θα γίνει στη Χιροσίμα τον Μάιο θα πρέπει να επιδείξει ισχυρή βούληση για την υποστήριξη της διεθνούς τάξης και του κράτους δικαίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι η δήλωση για τα πυρηνικά δείχνει «παράνοια» κατά της Ρωσίας και ότι αυτή «προδίδει τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ιαπώνων που κάηκαν από την πυρηνική επίθεση κατά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι» – μια αναφορά στις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία για να την εξαναγκάσουν να παραδοθεί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αντί να απαιτήσει τη μετάνοια των ΗΠΑ για αυτό, ο Κισίντα έδειξε ότι είναι «απλώς ένας υπάλληλος υπηρεσίας των Αμερικανών».

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και αγαστός σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι μια τέτοια ντροπή θα μπορούσε να ξεπλυθεί μόνο με seppuku – χαρακίρι- του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε μια συνεδρίαση του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου μετά την επιστροφή του Κισίντα.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η ανάμειξη της Δύσης στον πόλεμο μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Όμως ενώ ο Πούτιν δηλώνει ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει ότι η Μόσχα δεν έχει «τρελαθεί» και ότι βλέπει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις μακελάρηδες – Έκαψαν ζωντανούς Ρώσους, μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr