Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία στο συριακό Κουρδιστάν: Η κατάσταση στη Β/Α Συρία είναι «ανησυχητική»

Γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία στο συριακό Κουρδιστάν: Η κατάσταση στη Β/Α Συρία είναι «ανησυχητική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα) είναι «ανησυχητική», επισημαίνοντας ότι η γαλλική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή «συνεχίζεται» μέχρι το τέλος των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης επίσημης διπλωματικής αντιπροσωπείας της γαλλικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Stéphane Romatet και συνοδευτικής τεχνικής αντιπροσωπείας τη Δευτέρα (23 Ιανουαρίου 2023) στο κτίριο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων [σαν υπουργείο Εξωτερικών] της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας στην πόλη Καμισλί.

Ο Stéphane Romatet δήλωσε ότι η απειλή του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθεί να διαφαίνεται στον ορίζοντα, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία είναι «ανησυχητική».

Ο Romatet επεσήμανε ότι η γαλλική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της κατάστασης στη βόρεια και ανατολική Συρία, τονίζοντας ότι η χώρα του «θα συνεχίσει να στηρίζει τους λαούς της βόρειας και ανατολικής Συρίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών Σχέσεων.

Ο Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι η παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή «θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων».

Ο Stéphane Romatet ανέφερε ότι υπάρχουν ανάγκες στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του νερού, της υγείας και της γεωργίας, σημειώνοντας ότι «θα γίνει δουλειά για να τροφοδοτηθούν αυτοί οι τομείς και να παρασχεθεί η απαραίτητη υποστήριξη από αυτή την άποψη».

Η γαλλική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον συμπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων, Μπαντράμ Τζία Κουρντ, την αναπληρώτρια συμπρόεδρο, Φενέρ αλ Καΐτ, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Χαλέντ Ιμπραήμ και Γκολεστάν Αλί.

Ο συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων επιβεβαίωσε τον υψηλό ρυθμό των τουρκικών επιθέσεων από τον περασμένο Νοέμβριο, που «περιλαμβάνουν στοχεύσεις σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από τις περιοχές του Ταλ Ριφάατ μέχρι την πόλη Ντερίκ», σημειώνοντας ότι «στοχεύουν συστηματικά τις υποδομές εκτός από την άμεση στόχευση πόλεων και αμάχων εντός των πόλεων».

Όσον αφορά την τουρκοσυριακή προσέγγιση, ο Μπαντράμ Τζία Κουρντ υποστηρίζει ότι αυτή η προσέγγιση «δεν συνάδει με τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες του συριακού λαού».

Πρόσθεσε ότι αυτή η προσέγγιση «θα ισοδυναμούσε με υπονόμευση των προσπαθειών για πολιτική λύση στη Συρία και τορπιλισμό των διεθνών προσπαθειών και της πορείας του ψηφίσματος 2254 του ΟΗΕ».

Και σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει ένα σαφές σχέδιο στήριξης για την περιοχή, λαμβάνοντας σαφείς θέσεις απέναντι στις δυνάμεις που αποσταθεροποιούν τη σταθερότητα και διευρύνοντας το πλαίσιο για κοινή δράση για την εδραίωση των πυλώνων μιας βιώσιμης πολιτικής λύσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr