Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Examiner: «Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις»

Washington Examiner: «Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Κακοήθη καρκίνο για τις παγκόσμιες υποθέσεις» χαρακτηρίζει σε άρθρο του ο Washington Examiner τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις απειλές εναντίον του Τούρκου μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ.

«Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

»Η μόνη προσβολή του Freedom προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

»Ο Freedeom λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα κατά της αρμονίας της διεθνούς σκηνής», τονίζεται στο άρθρο του Τομ Ρόγκαν και συνεχίζει:

«Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

»Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία.

»Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των κατάπτυστων πρακτικών της.

»Η εξωφρενική αμοιβή που προσφέρεται για το κεφάλι του Καντέρ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση.

»Μπορεί να δικαιολογείται, αλλά δεν είναι σοφό να καταστήσουμε τον Freedom το μοναδικό ζήτημα που επισύρει την τιμωρία της Τουρκίας.

»Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, στρέφοντας ακόμη περισσότερο προς εκείνον τα φώτα της δημοσιότητας.

»Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο.

»Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Freedom είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

»Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον θλιβερό υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν.

»Η περίπτωση του Freedom, ο οποίος παραμένει ένας ελεύθερος άνθρωπος ακόμη και όταν ο Ερντογάν θέλει να τον κυνηγήσει, είναι μια τέλεια ευκαιρία για τον Μπάιντεν, ώστε να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση», καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr