Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ για Λιβύη: «Να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατό»

ΗΠΑ για Λιβύη: «Να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), Σάμιουελ Γουόρμπουργκ, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης του απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Λιβύη, Αμπντουλάγι Μπατίλι.

Αυτό γίνεται για να ενθαρρύνουν όλες τις λιβυκές παρατάξεις να εργαστούν καλή τη πίστη για την επίτευξη συμφωνίας για ένα συνταγματικό πλαίσιο και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Γουόρμπουργκ τόνισε την ανάγκη για όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Λιβύης να συνεργαστούν για να ορίσουν μια βιώσιμη ημερομηνία εκλογών.

«Στόχος μας στη Λιβύη είναι να δούμε τους ηγέτες της Λιβύης να συμφωνούν να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατό και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του λιβυκού λαού για μια ενοποιημένη εκλεγμένη κυβέρνηση που μπορεί να οικοδομήσει ένα πιο ασφαλές μέλλον ευημερίας για τη Λιβύη», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον στάθηκε σταθερά στο πλευρό του λιβυκού λαού στις προσπάθειές του να ιδρύσουν δημοκρατικά όργανα.

Αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί το Κάιρο στις αρχές Φεβρουαρίου για να συζητήσει την κρίση στη Λιβύη και άλλους φακέλους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης (PC), Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, ενημέρωσε τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλναντ, σχετικά με τις προσπάθειες να σπάσει το πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Μένφι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Νόρλαντ και οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προσπάθειες του Προεδρικού Συμβουλίου να «προωθήσει την πολιτική διαδικασία, προκειμένου να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες του λιβυκού λαού να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Νόρλαντ επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Προεδρικό Συμβούλιο για το έργο εθνικής συμφιλίωσης και την πρόοδο που έχει σημειώσει μέσω του πρόσφατα προπαρασκευαστικού φόρουμ.

Ο Νόρλαντ εξέφρασε την εκτίμηση της Ουάσινγκτον προς την Αίγυπτο για τη διευκόλυνση της συνάντησης μεταξύ της προέδρου του λιβυκού κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, και του αρχηγού του Ύπατου Συμβουλίου του Κράτους (HCS), Χαλέντ αλ Μίσρι.

Σε ένα tweet, ο Νόρλαντ είπε ότι η ολοκλήρωση των συζητήσεων στο Κάιρο «δεν αφήνει κανένα λόγο να αναβληθεί ο καθορισμός πρόωρης ημερομηνίας για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές».

«Συμμεριζόμαστε την επιθυμία όλων των Λιβύων να δουν τους ηγέτες της Λιβύης να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο δυνατό, επιτρέποντας στην Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (HNEC) να προχωρήσει στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

»Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στην κυβέρνηση της Αιγύπτου για τη διευκόλυνση αυτού του σημαντικού ορόσημου», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr